Най-малко 11 цивилни са били убити при турски удари в Сирия

Пучдемон се закани да формира ново правителство

Владислав Горанов ще председателства заседанието на ЕКОФИН в Брюксел утре

Грантаджии, зелени и протестъри с апетити към държавни пари

Теменужка Петкова: Всички енергийни дружества приключват 2017 г. на печалба

Грипна епидемия в Трявна, Дряново и Димитровград от утре

Румен Радев проведе среща с Андрей Бабиш

Задържаха още един от осъдените за грабежа в дома на семейство Анчови

Грипът настъпва и към област Монтана

Фернандо Каранга: Оставам до лятото

Софийският университет и BASF ще подпишат споразумение за сътрудничество

Пистатели и общественици подкрепиха Емил Кошлуков

Девет автора се конкурират в конкурса „Христо Фотев“

12,2 млн. евро за проекти в пограничния район между България и Сърбия

Ураганен вятър събори 6 ел. стълба в благоевградско село

Много близнаци и юнаци в Бургас

УМБАЛ Бургас запазва стабилно ниво на ражданията. През 2016г. в най-голямото лечебно заведение в региона са проплакали 1713 бебета, като момченцата са със 100 повече от момиченцата. Това е изненада, защото обикновено дамите водят в статистиката. За миналата година двойките близнаци са общо 28, съобщи началникът на Родилно отделение д-р Антонио Душепеев по време на тържеството за Деня на родилната помощ. Оперативната активност на отделението е около 26%, което е златната среда в медицинския стандарт при акушерството.

В ритуала за Бабинден днес се включиха акушер-гинеколози, неонатолози и акушерки от УМБАЛ Бургас. По традиция в ролята на бабата влезе д-р Душепеев. Неговите ръце изми акушерката с близо 40 години стаж Роси Овчарова. Д-р Душепеев нарече както се хлъзга сапунът по дланите му, с такава лекота да се раждат бебетата. Той призова младите хора да не чакат, а да се престрашат и да почувстват радостта от родителството.

Тържеството за Деня на родилната помощ в УМБАЛ Бургас бе уважено от зам.-областния управител Севдалина Турманова, зам.-кмета по здравеопазване д-р Лорис Мануелян, зам.-директора на РЗИ Бургас и председател на Съвета на директорите на УМБАЛ Бургас д-р Вергиния Цанова, директора на Дирекция „Социални дейности, здравеопазване и спорт” в Община Бургас Мая Казанджиева, изпълнителния директор на УМБАЛ Бургас д-р Мирослав Обрейков, доц. д-р Петко Димитров от Съвета на директорите на болницата, зам.-изпълнителния директор д-р Стелиян Славов, координатора по терапевтичната дейност д-р Йорданка Корудерлиева, главната сестра на болницата Татяна Пейчева. На ритуала присъства и някогашният дългогодишен началник на

Отделението по гинекология доц. д-р Михаил Михайлов. Днес на най-голямо внимание се радваха старшата акушерка Руска Ганчева и колегите й, които бяха отрупани с десетки красиви букети.

„През Вашите ръце за първи път минава най-ценното както за семейството, така и за града ни и за цялата нация. Това са децата. Вие имате най-светлия мотив да обичате професията си”, каза зам.-кметът Лорис Мануелян, който прочете и поздравителен адрес от името на кмета Димитър Николов. В УМБАЛ Бургас да се раждат повече бебета пожелаха зам.-областният управител Севдалина Турманова и д-р Вергиния Цанова. Д-р Цанова призова опитните акушер-гинеколози на болницата да предадат безценния си опит на по-младите си колеги. „На всички лекари и акушерки желая здраве, много усмивки и нека тази година се радваме на още повече бебета”, каза изпълнителният директор на болницата д-р Мирослав Обрейков.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.