Криминалисти разкриха две оранжерии за отглеждане на марихуана в София

Почина бившият кмет на Банско Александър Краваров

Пясък на пътя причинил катастрофата на автобуса с българските туристи, твърди египетският шофьор

Затвориха детското отделение на Сандански поради липса на медици

Свлачища се активизираха в родопски села, застрашават хора и къщи

Плувци предлагат изграждането на 50-метров общински плувен комплекс в Търново Треньорите виждат съоръжението в района на Старо военно училище

Представят поетичен спектакъл за Мина в Елена

Снимка на деня: Отстраняват дърво, рухнало след бурята в София

Хванаха 1200 кг тютюн за наргиле за 600 хил. лв. без документи на “Капитан Андреево”

Села без ток и закъсали тирове в Шуменско

Марк Зукърбърг загуби над 6 млрд. долара заради скандала с изтичането на данни на потребители

Петко Венелинов: Исках да стана лекар, но припадам от кръв Нямам нищо общо с героя ми Станислав от „Скъпи наследници” по bTV, категоричен е актьорът

Неизвестни обраха камион с компютърни компоненти

Емил Караниколов: 150 са язовирите в страната, които са в по-тежко състояние

Може да ви преместят на друго работно място, ако имате ТЕЛК

Много близнаци и юнаци в Бургас

УМБАЛ Бургас запазва стабилно ниво на ражданията. През 2016г. в най-голямото лечебно заведение в региона са проплакали 1713 бебета, като момченцата са със 100 повече от момиченцата. Това е изненада, защото обикновено дамите водят в статистиката. За миналата година двойките близнаци са общо 28, съобщи началникът на Родилно отделение д-р Антонио Душепеев по време на тържеството за Деня на родилната помощ. Оперативната активност на отделението е около 26%, което е златната среда в медицинския стандарт при акушерството.

В ритуала за Бабинден днес се включиха акушер-гинеколози, неонатолози и акушерки от УМБАЛ Бургас. По традиция в ролята на бабата влезе д-р Душепеев. Неговите ръце изми акушерката с близо 40 години стаж Роси Овчарова. Д-р Душепеев нарече както се хлъзга сапунът по дланите му, с такава лекота да се раждат бебетата. Той призова младите хора да не чакат, а да се престрашат и да почувстват радостта от родителството.

Тържеството за Деня на родилната помощ в УМБАЛ Бургас бе уважено от зам.-областния управител Севдалина Турманова, зам.-кмета по здравеопазване д-р Лорис Мануелян, зам.-директора на РЗИ Бургас и председател на Съвета на директорите на УМБАЛ Бургас д-р Вергиния Цанова, директора на Дирекция „Социални дейности, здравеопазване и спорт” в Община Бургас Мая Казанджиева, изпълнителния директор на УМБАЛ Бургас д-р Мирослав Обрейков, доц. д-р Петко Димитров от Съвета на директорите на болницата, зам.-изпълнителния директор д-р Стелиян Славов, координатора по терапевтичната дейност д-р Йорданка Корудерлиева, главната сестра на болницата Татяна Пейчева. На ритуала присъства и някогашният дългогодишен началник на

Отделението по гинекология доц. д-р Михаил Михайлов. Днес на най-голямо внимание се радваха старшата акушерка Руска Ганчева и колегите й, които бяха отрупани с десетки красиви букети.

„През Вашите ръце за първи път минава най-ценното както за семейството, така и за града ни и за цялата нация. Това са децата. Вие имате най-светлия мотив да обичате професията си”, каза зам.-кметът Лорис Мануелян, който прочете и поздравителен адрес от името на кмета Димитър Николов. В УМБАЛ Бургас да се раждат повече бебета пожелаха зам.-областният управител Севдалина Турманова и д-р Вергиния Цанова. Д-р Цанова призова опитните акушер-гинеколози на болницата да предадат безценния си опит на по-младите си колеги. „На всички лекари и акушерки желая здраве, много усмивки и нека тази година се радваме на още повече бебета”, каза изпълнителният директор на болницата д-р Мирослав Обрейков.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.