Вицепрезидентът на 22 септември: Трябват ни същата увереност и воля на дедите ни отпреди 111 г.

Теменужка Петкова: Либерализацията на пазара няма да оскъпи електроенергията

Деца монтираха табели с еко-послания на дърветата в НП “Пирин“

Арестуваха 20-годишен за брутално изнасилване в Сандански

Цветан Цветанов: Най-печеливши в местните избори ще бъдат ДПС

Каракачанов: БНР не е частна собственост на група от хора, то е национално

Фандъкова на 22 септември: Нека помним онези забележителни дни, когато страната ни възвърна своето достойнство

МВР: Продължават опитите за безопасното извеждане на барикадиралия се мъж в „Овча купел“ в София

Корнелия Нинова на 22 септември: Нека заедно и смело пазим българщината и отстояваме независимостта си

Юнкер: Убеден съм, че Брекзит ще се случи

Сергей Шойгу: Все някога ще трябва украинските екстремисти да бъдат спрени

111 балона с цветовете на трибагреника полетяха над Царевец Даниел Панов: Нека бъдещето на децата бъде каузата, която ни обединява

Десетки ранени и разрушения след земетресението в Албания (СНИМКИ)

Климатологът Георги Рачев: Октомври ще бъде по-топъл от нормалното, живакът скача до 30 градуса

Караянчева на 22 септември: Единството и обединените усилия са най-важното условие за развита и просперираща България

Много близнаци и юнаци в Бургас

УМБАЛ Бургас запазва стабилно ниво на ражданията. През 2016г. в най-голямото лечебно заведение в региона са проплакали 1713 бебета, като момченцата са със 100 повече от момиченцата. Това е изненада, защото обикновено дамите водят в статистиката. За миналата година двойките близнаци са общо 28, съобщи началникът на Родилно отделение д-р Антонио Душепеев по време на тържеството за Деня на родилната помощ. Оперативната активност на отделението е около 26%, което е златната среда в медицинския стандарт при акушерството.

В ритуала за Бабинден днес се включиха акушер-гинеколози, неонатолози и акушерки от УМБАЛ Бургас. По традиция в ролята на бабата влезе д-р Душепеев. Неговите ръце изми акушерката с близо 40 години стаж Роси Овчарова. Д-р Душепеев нарече както се хлъзга сапунът по дланите му, с такава лекота да се раждат бебетата. Той призова младите хора да не чакат, а да се престрашат и да почувстват радостта от родителството.

Тържеството за Деня на родилната помощ в УМБАЛ Бургас бе уважено от зам.-областния управител Севдалина Турманова, зам.-кмета по здравеопазване д-р Лорис Мануелян, зам.-директора на РЗИ Бургас и председател на Съвета на директорите на УМБАЛ Бургас д-р Вергиния Цанова, директора на Дирекция „Социални дейности, здравеопазване и спорт” в Община Бургас Мая Казанджиева, изпълнителния директор на УМБАЛ Бургас д-р Мирослав Обрейков, доц. д-р Петко Димитров от Съвета на директорите на болницата, зам.-изпълнителния директор д-р Стелиян Славов, координатора по терапевтичната дейност д-р Йорданка Корудерлиева, главната сестра на болницата Татяна Пейчева. На ритуала присъства и някогашният дългогодишен началник на

Отделението по гинекология доц. д-р Михаил Михайлов. Днес на най-голямо внимание се радваха старшата акушерка Руска Ганчева и колегите й, които бяха отрупани с десетки красиви букети.

„През Вашите ръце за първи път минава най-ценното както за семейството, така и за града ни и за цялата нация. Това са децата. Вие имате най-светлия мотив да обичате професията си”, каза зам.-кметът Лорис Мануелян, който прочете и поздравителен адрес от името на кмета Димитър Николов. В УМБАЛ Бургас да се раждат повече бебета пожелаха зам.-областният управител Севдалина Турманова и д-р Вергиния Цанова. Д-р Цанова призова опитните акушер-гинеколози на болницата да предадат безценния си опит на по-младите си колеги. „На всички лекари и акушерки желая здраве, много усмивки и нека тази година се радваме на още повече бебета”, каза изпълнителният директор на болницата д-р Мирослав Обрейков.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.