Много важно е да изчистим МВР от всички „гнили ябълки”

За мен е много важно да изчистим МВР от всички „гнили ябълки”. Това каза министърът на вътрешните работи Валентин Радев пред вътрешната комисия на парламента във връзка със задържаните преди дни двама полицаи от София, обвинени за разпространение на наркотици и получаване на подкупи.

Преди дни стана ясно, че специализираната прокуратура е повдигнала обвинения на двама оперативни работници в 7-мо Полицейско районно управление в София за разпространение на наркотици и получаване на подкупи. Те бяха задържани на 15 октомври 2017 г. при специализирана операция на Дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР и Специализираната прокуратура.

Днес Валентин Радев посочи, че двамата са следени от много време, предаде БГНЕС. На въпрос за мерките, които трябва да бъдат приети относно корупцията в МВР, вътрешният министър каза накратко, че от една страна трябва да има много силен контрол. Такава е международната практика. "Един от инструментите са двете служби – Инспекторат и Вътрешна сигурност. Другото нещо, което последно време настоявам и мисля, че успяхме до тука, е да повишим заплащането или по-общо казано мотивировката на хората”, заяви той и отново напомни за риска, на който са изложени служителите на реда по време на работа.

За предстоящия в неделя пореден протест на полицаите Радев заяви, че не е негова работа да ходи на протести в отговор на въпрос дали ще се срещне с тях, както с пожарникарите. Той отново призова полицейските синдикати да поставят проблемите, за които протестират, в Съвета за социално партньорство към министерството и поиска аргументи за исканията им.

За закриването на пожарни служби и протеста на пожарникарите министърът коментира, че преструктурирането на службите е направено по правилата. Радев обясни, че ще бъдат закрити 12 районни пожарни служби, а служителите в тях ще бъдат преместени в съседни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право