Много висока активност на изборите във Великобритания

Снимка: БНР

При много висока активност продължава да протича изборният ден във Великобритания. Най-натоварена е ситуацията в секциите в кварталите, където има големи български общности. В българското посолство, където има четири избирателни секции, обстановката е спокойна, макар и да има много хора, информира БНР.

Много хора, които традиционно гласуват в Стратфорд, избраха да дойдат в българското посолство. Въпреки късния час, все още има гласоподаватели, които тепърва идват, което означава, че ще трябва да изчакат и евентуално да се забавят. Това надали ще се случи, защото поне към момента обстановката става все по-спокойна и по-спокойна. Преди около 15 минути имаше само хора на стълбите, което означава, че биха могли да гласуват.

“Аз не съм гласувал още, дойдох към три часа, видях, че се чака много и заваля. И сега се връщам, за да видя колко е опашката. Има много опашки, защото сме много хората, които живеем тук и работим, въпреки че има четири секции”, сподели избирател.

Според българите в Лондон, е очаквано Румен Радев и Цецка Цачева да отидат на балотаж.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.