Ангела Меркел разчита на социалдемократите да вземат отговорно решение относно коалицията

Арестуваха трима австралийци и един ливанец в Сърбия за трафик на кокаин

Промените в климата – важен акцент в работата на Българското председателство

Декларация срещу зеления рекет пусна Асоциацията на организациите на българските работодатели

Министър Ангелкова: Гръцките туристи в България надхвърлиха 1 млн.

Тереза Мей създаде нов пост в британския кабинет

Първа лига с оборот от 41 млн. евро

Метеорит падна близо до Детройт (ВИДЕО)

Три министерства и Столична община решават проблемите на Витоша Тръгват към частично изменение на действащия План за управление

ГЕРБ поиска да бъде разсекретен докладът на ДАНС и Прокуратурата за работата на БАЦИС

„Етър“ търси втори нападател

Северна и Южна Корея ще участват в церемонията по откриването на олимпийските игри под общ флаг

Николина Ангелкова откри българския щанд на изложението FITUR в Мадрид

Арестуваха пласьори, продали дрога на ученик в Лом Помощничката на дилъра ползвала за тайник сутиена си

Двете сестри от Свищов били „лекувани“ от майка си с билки 65-годишната Пенка Стефанова вземала лековете от знахар от Сливен

Множат се делата за тежки престъпления и данъчни измами

С 30 на сто се е увеличил броят на делата за тежки престъпления срещу личността, данъчни измами и пране на пари за последните 3 г. Това съобщи Янко Янков, председател на Наказателното отделение в Апелативния съд във Варна при представянето на отчета на институцията за 2016 г.

Магистратите са гледали 29 процеса за убийства. Най-много случаи за укриване на ДДС от 6-те области в апелативния район са постъпили от Варна, а от Разград и Силистра – за фиктивни сделки и недекларирани приходи.

Увеличават се и делата по Закона за отговорността на държавата. Завеждат ги най-често хора, обвинени от прокуратурата и после оправдани, като почти винаги процесите се решават в полза на ищеца, посочи председателят на Гражданското отделение на АС Милен Славов. Той отчете, че миналата година   са гледани 21 дела за отнемане на имущество, добито по престъпен начин, повечето от които са били уважени.

Общият брой на делата, постъпили за разглеждане от 24-мата магистрати миналата година е бил 2179. За периода са били приключени 1936 процеса. 89% са били свършени в 3-месечен срок, а близо 80 на сто от решенията на варненските магистрати са потвърдени от върховната инстанция, обобщи председателят на съда Ванухи Аракелян.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.