Мобилни групи предупреждават старци по селата в Шуменско

Има ръст на сигналите срещу шофьори

Мобилни полицейски групи усилено обхождат селата в Шуменско ден и нощ за противодействие на престъпността. В повече от 17 населени места са влезли патрулите, в които участват служители на охранителна, криминална и пътна полицията, дежурят на двусменен режим и жандармеристи. При обходите се обръща специално внимание на самотните и възрастни хора, заостря се вниманието им да не допускат непознати в къщите си, които се представят за амбулантни търговци. Пенсионерите получават и наставления как да действат при атака от телефонните измамници.

Има ръст на сигналите, подавани от жителите на населените места с този начин на работа, отчитат униформени. Най-често селяни алармират за водачи, които шофират след употреба на алкохол. Полезно е, защото екипите са близо и имат възможност веднага да реагират и да изловят нарушителя.

Населени места се посещават и от екипи, в които са включени полицейски инспектори от Криминална полиция, оперативни работници от Икономическа полиция и началници от Охранителна полиция. Тяхната задача пък, е да установят има ли нерешени проблеми, поставени на вниманието на мобилните групи. До момента кметовете на населени места не са подали нито един негативен сигнал за работата на местните полицейски инспектори. Напротив, доволни са от взаимодействието, съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Шумен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони