Делото “Хитрино” продължава с 24 часа видео Експертизата на "Булмаркет" не е входирана

Около 15 млн. лв. ще бъдат отпуснати за служителите на затворите, заяви Цецка Цачева

Водка и уиски в камион с кабели спипаха на Дунав мост 2 В Берковица пък полицаи и митничари прибраха 100 кила ракия

Осъдиха кмет за трафик на хора, свалиха го и от поста

Протест в Овча купел срещу неукрепен мост над река Владайска

13-годишна ученичка откри огън по своите съученици в Русия

Албански трафикант избяга през ГКПП-Златарево, докато проверяват автомобила му за дрога

Убийство и самоубийство вдигнаха на крак варненски квартал

Бойко Борисов е поел ангажимент за отпускане на средства за заплати на надзирателите и съдебната охрана

Свлачище на входа на Трън прекъсна връзката на града с областта

Влак прегази мъж между Берковица и Монтана

Евростат: Най-голям брой кандидати за убежище у нас са регистрирани от Афганистан

Собственикът на Нова тв купи и бизнеса на “Теленор” в България Сделката включва активите на телекомуникационната фирма в Централна и Източна Европа

ГДБОП неутрализира организирана престъпна група за трафик на хора през границата Задържани са 18 души

Лимузина вижда в тъмното Пускат специална серия First Edition

Мобилно приложение за Варна ще дава отстъпки за младежи

Мобилно приложение с актуална информация за Варна – за културно-исторически обекти, търговски центрове, развлечения, транспорт, със специални отстъпки за студенти и ученици ще бъде разработено. Т. нар. CityCard се вписва  в идеята, че сме Европейска младежка столица и е инструмент, който ще даде възможност на младите хора активно да ползват различни видове бонуси, защо не и преференции за пътуване с градския транспорт. Това обяви кметът на Варна Иван Портних по време на среща със студенти и академичното ръководство на ВСУ „Черноризец Храбър“.
„Нашият информационен ден е посветен на титлата Европейска младежка столица, а ние имаме амбицията образованието да стане приоритет номер 1 за интелигентни специализации във Варна. Защото всеки интелигентен студент носи много повече добавена стойност за нашия град от един турист“, каза проф. Ана Недялкова, президент на ВСУ.

Кметът Иван Портних приветства позицията на ръководството на ВСУ за превръщане на морската столица в привлекателен образователен център. „Това напълно се вписва в концепцията ни – Варна – град на знанието, по която активно работим”, посочи той.
Ще има ли повече спортни площадки и скейтпарк, както и има ли възможност за преференциално пътуване на студенти с градския транспорт, бяха част от въпросите, които младите хора зададоха на Иван Портних. „Предвидили сме между 5 и 7 млн. лв. за изграждане на около 80 комбинирани спортни площадки на територията на целия град, както и за 4 спортни комплекса. През март започва работата и по изграждане на баскетболни, футболни игрища и фитнес центрове в дворовете на 10 училища“, каза кметът. Той допълни, че очаква младежките организации да постигнат единодушие за локацията на скейтпарка, след което изпълнението ще започне.
Кметът пое ангажимент да проведе разговор с управата на общинската фирма „Градски транспорт“ за осигуряване на безплатни карти за пътуване за студентите от варненските университети.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.