Четирима загинали след катастрофа на самолет и хеликоптер в Германия

Арестуваха трима души в Полша по обвинение в нацистка пропаганда

Черен дим стресна бургазлии

Учител ударил ученик в столично училище

Амазон отваря магазин без продавачи

Масов бой между кюрди и турци на летището в Хановер

Наръган мъж издъхна в аптека в Червен бряг, задържаха заподозрения в автобус за София

„Дяволът“ носи голове

Прием на деца в детските градини: Какво показа проверката на общината, как се оправдава Иво Мирчев

Кметът на Солун: Схващането, че Македония е само гръцка е много лошо

Борисов и Бърнабич обсъдиха развитието на инфраструктурата като предпоставка за интеграцията на страните от региона

Осем души са ранени след земетресението в Индонезия

74-годишен мъж е в болница, след като е бил ударен от влак край Пловдив

САЩ вдигнаха митата върху вноса на соларни панели и перални машини

Издирвана в цялата страна ученичка сама дойде в полицията в Монтана

Мобилно приложение за Варна ще дава отстъпки за младежи

Мобилно приложение с актуална информация за Варна – за културно-исторически обекти, търговски центрове, развлечения, транспорт, със специални отстъпки за студенти и ученици ще бъде разработено. Т. нар. CityCard се вписва  в идеята, че сме Европейска младежка столица и е инструмент, който ще даде възможност на младите хора активно да ползват различни видове бонуси, защо не и преференции за пътуване с градския транспорт. Това обяви кметът на Варна Иван Портних по време на среща със студенти и академичното ръководство на ВСУ „Черноризец Храбър“.
„Нашият информационен ден е посветен на титлата Европейска младежка столица, а ние имаме амбицията образованието да стане приоритет номер 1 за интелигентни специализации във Варна. Защото всеки интелигентен студент носи много повече добавена стойност за нашия град от един турист“, каза проф. Ана Недялкова, президент на ВСУ.

Кметът Иван Портних приветства позицията на ръководството на ВСУ за превръщане на морската столица в привлекателен образователен център. „Това напълно се вписва в концепцията ни – Варна – град на знанието, по която активно работим“, посочи той.
Ще има ли повече спортни площадки и скейтпарк, както и има ли възможност за преференциално пътуване на студенти с градския транспорт, бяха част от въпросите, които младите хора зададоха на Иван Портних. „Предвидили сме между 5 и 7 млн. лв. за изграждане на около 80 комбинирани спортни площадки на територията на целия град, както и за 4 спортни комплекса. През март започва работата и по изграждане на баскетболни, футболни игрища и фитнес центрове в дворовете на 10 училища“, каза кметът. Той допълни, че очаква младежките организации да постигнат единодушие за локацията на скейтпарка, след което изпълнението ще започне.
Кметът пое ангажимент да проведе разговор с управата на общинската фирма „Градски транспорт“ за осигуряване на безплатни карти за пътуване за студентите от варненските университети.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.