Не вършим нищо незаконно, твърдят създатели на криптовалута

Кметове договориха методика за финансиране на общинските болници

Бабинден бе отбелязан на площада в Несебър

Антон Недялков: Бях пред край на кариерата

Дейвид Джеймс ексклузивно пред „Труд“: Берба е елегантен и нестандартен

Пиян шофьор на руски тир ударил полицай с щанга по главата След като си купил още алкохол за из път, криволичил и се удрял в мантинелите

ВМРО: Гърци, не сте съвсем прави за Македония!

БСП внася сигнали в прокуратурата срещу кметове от ГЕРБ и Цветан Цветанов Управляващите отрекоха с документ, че всички препоръки на ДАНС за митниците са били изпълнени

Подслониха във фургон бездомник след опит да се самоубие Митко Каковски вече има покрив след 15 години под открито небе

Башар Асад заяви, че операцията на Турция в град Африн е подкрепа за екстремистки групировки

Проектират космически Ноев ковчег и летище за ракети Варненски ученици и студенти представят идеи в два конкурса на НАСА

Катастрофа с ТИР блокира движението по пътя между Враца и Оряхово

Карнавално шествие за Бабинден в Брестник

Втори протест срещу поскъпването на водата Добричлии правят интерактивна карта на дупките от ВиК-аварии

Арх. Здравко Здравков: Законът за София ще даде ясни регламенти по отношение на застрояването Най-високите сгради ще са в източния и западния край на града, каза главният архитект на София

Модерно оборудване за ултразвукова терапия: BTL Handsfree Sono – единствената по рода си технология в България

Използването на ултразвук за лечение датира още от средата на миналия век. Френският физик Пол Ланжевен е първият, който открива разрушителните свойства на ултразвука с висок интензитет. Това се случва, когато по време на свой научен експеримент го заболява ръката, докато държи уред, излъчващ такива вълни.

За първи път ултразвукът е демонстриран върху човешка тъкан от Раймар Полман през 1938 г., a четири години по-късно Пътман и Лин използват успешно ултразвукови вълни, с които разрушават мозъчните тъкани при животните. Това се смята за най-ранния експеримент, при който ултразвукът се използва върху биологична тъкан за терапевтични цели.

Благодарение на тези първи експерименти се случва и усъвършенстването на медицинската апаратура за ултразвукова терапия. И така до днес, когато медицинска техника за ултразвук намира широко приложение както във физиотерапията, така и в рехабилитацията, естетичната медицина, денталната медицина и т.н.

У нас, уредите базирани на ултразвук, стават все по-популярни. Доказано благоприятния ефект на ултразвука за лечение на широк спектър от заболявания и травми го превръща в предпочитан метод. Съвременното медицинско оборудване позволява краткотрайни, безболезнени и много по-ефективни терапии.

Сред последните иновации в медицинската апаратура за физиотерапия е безоператорният ултразвуков апликатор BTL Handsfree Sono. Разработен от БТЛ Индъстрийз, апликаторът интегрира уникална технология, базирана на 4 или 6 кварцови кристала, които прецизно и последователното се включват и изключват и така осигуряват еднакво дозиране на ултразвуковите вълни по целия обхват на третираната зона.

Конвенциалните методи отстъпват на модерните апарати, с които се провеждат по-ефективни, неинвазивни терапии. Далеч в миналото остава тежката, масивна и тромава медицинска техника, сега клиниките разполагат с модерни, с ергономочен дизайн, hands free и мултифункционални апарати, за да предложат качествено лечение, без да създават неудобства както за лекари, така и за пациенти.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.