Може ли дрогата да спаси Тайсън?

Марихуаната беше само един от демоните, които съсипаха предишния живот на Майк Тайсън. Легендата на бокса бе хващан и с доста по-сериозни наркотици като кокаин, а след време сам призна, че е употребявал всевъзможни опиати и допинг вещества. Но Железния Майк беше хванат именно с канабис през 2000-а, което му донесе наказание като действащ спортист. Арестът за притежание на кокаин дойде едва 7 години по-късно, когато Тайсън отдавна беше слязъл от ринга.

Но може би канабисът ще се окаже спасението на Железния Майк в момент, в който той изпитва трудност да свърже двата края. Шансът за Динозавъра дойде от решението на властите в Калифорния за легализират употребата на растението за „рекреационни“ цели вместо само за медицински, както беше от близо 20 години. Очаква се законодателната мярка да доведе до истински бум в търсенето, а бившият световен шампион е решен да хване момента.

Навръх Нова година в пустинята Мохаве врати отвори „Ранчо Тайсън“, което се разпростира на впечатляващите 40 акра.

„Това е огромен шанс за възраждане на нашия град“, заяви кметът на 15-хилядното селище Калифорния Сити.

В плантацията марихуаната ще бъде отглеждана от експерти при перфектни условия, които да осигурят възможно най-качествен продукт. Ще има и „училище“, в което кандидат-фермерите да научат как да произведат най-добрата „трева“. Ключът е момент от новия закон, който разрешава на всеки гражданин да отглежда до шест стръка за собствени нужди. Тайсън се надява, че калифорнийци ще предпочетат именно неговата ферма, за да се сдобият с най-добрите растения. Ако успее, може и да каже „сбогом“ на цирковите обиколки по света, в които разказва за боксовите подвизи срещу трохи от арабски шейхове.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт