Мозъкът на бунта в Харманли - чужденец, лежал за наркотици в Германия

Основният организатор на безредиците в Харманли е задържан, той ще бъде незабавно изведен от страната. Това каза пред журналисти в Харманли Бойко Борисов.

Премиерът в оставка уточни, че основният организатор на бунта в центъра е бил задържан в Германия за разпространение на наркотици, лежал е година и половина в затвора и е бил експулсиран. От 4 месеца той е в България.

„Той ще бъде незабавно изведен от страната“, увери Борисов. Основният организатор не бил от сирийски произход. „Имайте в предвид, че дори са били бити афганистанци и сирийци, които не искат да участват в погрома“, отбеляза той.

„До четвъртък ще бъдат завършени всички съоръжения, за да можем да изолираме тези, които не искат да спазват правилата, близко до самата граница. Разпоредил съм 24 часова работа на фирмите. Намерили сме законова форма, под която да им се плати“, посочи премиерът в оставка.

Той уточни, че бежанците, които нарушават обществения ред и създават напрежение, ще бъдат настанявани във фургони, разположени близо до границата и далеч от населените честа.

Коментари

Задължително поле