„Мокри бандити” обрали и наводнили митницата в Благоевград

Иззети са записи то камери, на които се виждат тримата извършители, съобщи районният прокурор Борислав Ковачки. Снимка: Авторът

Половината от задигнатите пари и бижута били менте

Трима са били апашите, които са атакували сградата на Митница-Благоевград в събота през нощта. Те били добре подготвени и организирани, явно са очаквали, че ще отмъкнат плячка за милиони. Но повечето прибрани като веществени доказателства във валута и бижута били менте. Истинските са за около 230 000 лв.

Крадците обаче направили по-голяма беля - пуснали крановете и запушили сифоните във всички мокри помещения. “Вода е текла цели 10 часа, щетите в административната сграда са сериозни”, каза районният прокурор на Благоевград Борислав Ковачки.

Основната версия на разследващите е, че е замесен вътрешен човек - или служител на митницата, или частни охранители. В сградата има и СОТ, и жива охрана. Над 2 часа крадците рязали и разбивали металните каси, четири пъти алармата се е задействала. От централата питали нощните пазачи какво става, те отговаряли, че на са чули нищо.

Коментари

Задължително поле