Момиченцето, което пострада най-тежко при инцидента с граната в Силистра: Уплаших се, сега съм добре

Едни полицаи казаха, ето я докторката. После, когато сложиха кремче, линейката дойде и там бях на тази линейка. Уплаших се. Сега съм добре. Това каза малката Катерина, която пострада най-тежко при избухването на граната на празник на МВР в Силистра, пред Нова телевизия .

До късно снощи продължи работата на службите. Оказа се, че експерти от СОБТ е трябвало да направят огледа, тъй като този тип инциденти се разследват именно от баретите. Според прокуратурата все още е твърде рано за заключения, но водещата версия е именно тази – дефектна граната.

Състоянието на трите деца е стабилно, като само едно от тях остава в болница – 6–годишната Катерина. Детето и родителите му са вече по-спокойни. Малката Катерина, обаче, все още помни в детайли инцидента.

Нощта мина с големи болки в крачето, после й дадоха успокоително и се успокои. Не я болеше повече”, сподели майка ѝ – Радостина.

Пострадалите деца са били на около 50 метра от взрива. Разследването как точно са били ранени все още е в начална фаза.

„Вчера беше посетено местопроизшествието от специализирана група, каквато винаги посещава огледите на местопроизшествие с взривни вещества. Те ще назначат своите експертизи, за да кажат, как се е стигнало до този инцидент”, каза Ивелин Чафаланов – зам.окръжен прокурор на Силистра.

Освен, че директорът на полицията в Силистра е отстранен до изясняване на случая от МВР си забраниха използването, на каквато и да е пиротехника при демонстрации. От днес започват разпити и на множеството свидетели на инцидента.

Ако се докаже вина на човек, то предвиденото в закона наказание за причиняване на телесна повреда при боравене с взривни вещества е лишаване от свобода от 3 до 10 години.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България