Момиченце пострада при инцидент в Мол Марково тепе

От търговския център хвърлиха вината върху майката на детето

Малко момиченце пострада лошо при инцидент в Мол "Марково тепе" в Пловдив в навечерието на първия си учебен ден. Детето било ударено от бариера на подземния паркинг в търговско-развлекателния център и е с насинено око в резултат на инцидента, станал малко след 20 часа в четвъртък, сигнализира група в социалната мрежа Фейсбук.

„Вчера след 20:00 часа в известен мол в град Пловдив се е случил поредният пълен абсурд. Малко момиченце, държано от майка си за ръка, е било ударено и жестоко насинено от сваляща се бариера. Бариера, до която няма знак, че е забранено да се минава оттам и за която отговоря човек, който очевидно не си е свършил работата. След неадекватното обяснение и признание, че това не се случва за първи път, болката е останала за детенцето. Родителите са крайно разочаровани от лицемерното отношение и смятат да заведат съдебен иск срещу въпросния мол. Не може всички магазини да са обсипани с реклами, приканващи малчуганите, а с тях да се постъпва така. Кажете какво е виновно това момиченце, че сега да ходи ударено и насинено? Защо трябва тя на първия си учебен ден да има болезнен белег? С какво са виновни тези малки и безащитни същества? Сподели! Нека спрем тези абсурдни инциденти, които се случват всекидневно и могат да доведат до много по-сериозни”, пишат възмутени пловдивчани във Фейсбук.

От управата на Мол Марково тепе реагираха бързо и обясниха, че изнесените в социалните мрежи данни за пострадалото дете на територията на търговския център, са неверни и представиха своята истина със следното становище: „Направена е проверка на всички обстоятелства, като са прегледани записите от охранителните камери, монтирани на входа на подземния паркинг на мола. Записите ясно показват, че са извършени няколко нарушения от страна на родителите на детето, довели до неприятния инцидент. А те са следните:

- Майката и детето слизат от автомобила на място, което не е регламентирано за спиране и престой, а за преминаване с автомобил, респективно спрелият автомобил създава опашка.

- На паркинга в търговския център са маркирани местата, на който може да се паркира, и са указани пасажите към входовете на мола, които са предвидени за пешеходно преминаване.

- След преминаването на автомобила системата на бариерата задейства нейното спускане, въпреки това обаче жената решава да премине под нея и пред идващите автомобили.

От всичко изброено, както и от видеозаписа на охранителните камери, безспорно става ясно, че създалият се инцидент е вследствие на невнимание от страна на родителите. По отношение на работата на служителя на охраната не са констатирани никакви нарушения.

Мол Марково тепе се отнася с изключително внимание към мерките за сигурност на всички посетители на мола, но за да бъдат клиентите ни спокойни и сигурни, те трябва да спазват елементарни правила за безопасност. Очакваме това от всички посетители, като се надяваме родителите, които идват с децата си, да бъдат достатъчно отговорни и те самите да възпитават малчуганите си да спазват правилата.”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България