Момичета издадоха вестник за Икономиката в Шумен

Влагат парите от "Голямо междучасие" в чешма

Момичетата от клуб "Журналист" към Професионалната гимназия по икономика в Шумен издадоха вестник за 70-та годишнина на школото. В 8 страници и 300 броя тираж "Голямо междучасие" разказва за успехите и бъдещето на училището, което създава икономисти, счетоводители, застрахователи и банкери от 1949 г. до днес. Само за месец 11-те автори - Жулияна, Йолина, Нурчин, Селина, Ани, Мелек, Мария-Магдалена, Мейси, Нермин и Светлозара под ръководството на старши учителя по български и литература Анелия Маджарова успяли да подготвят интригуващи истории от живота на гимназията.

Младите журналисти са интервюирали баба и внучка, възпитанички на гимназията - Иванка Михалева вече е пенсионер, а Денислава Николова сега преподава в любимото училище. Стефан Бънков е другият пример за изминал пътя от чина до учителската катедра. Голяма част от възпитаниците на гимназията са се реализирали в чужбина, но също не са забравили кой им е дал основните знания. От страниците на вестника говори и директорът Бистра Вацова, а добрата новина е, че догодина гимназията ще бъде напълно преобразена по проект с евросредства.

Промоцията на вестника стана по време на празничния концерт на гимназията, а всеки получател можеше да пусне дарение в специална кутия. Журналистите-ученици са решили да инвестират постъпленията от вестника във възраждане на неработещата стара чешма в двора на Икономиката. За доброто дело ще има и Коледен базар, а класът събрал най-много ще бъде кръстник на извора.

Коментари

Задължително поле