Момичета се биха в училище, едната с наранявания

Снимка: Архив

Съученици и учители разтървали побеснелите тийнейджърки

Вербална агресия между две ученички е преминала в бой, при който 15-годишната К.М. наранила Н.Д. (14г.) в училище в Кубрат, Разградско, съобщиха от полицията. Боят е станал около 11 часа в четвъртък. Двете момичета първо се скарали в коридора.

По данни на полицията и доклад от училището нямало конкретна причина за разправията. Според първоначалната информация, двете момичета не се харесвали и спорели. В деня на инцидента разправията обаче стигнала до размяна на шамари и ритници. По-голямото момиче, което било в 9 клас, дръпнало в класната си стая осмокласничката и свидетели на боя станали съученици, които викнали и учители. Те разтървали двете тийнейджърки.

По-малката е била откарана в Спешна помощ, където установили, че има повърхности наранявания и тя се върнала в училище и влязла в час. Деветокласничката също продължила занятията за деня.

От ръководството на училището повикали родителите на двете момичета, но се явили само тези на по-малката. Те я откарали в болница за допълнителни изследвания.

От Районното управление на образованието в Разград съобщиха, че са получили доклад за станалото, но не са правили проверка. Телефонът на директорката на средното училище в Кубрат, където е станал инцидентът, беше изключен или извън обхват.

От полицията допълниха, че за случая са уведомени дежурен прокурор и Отделът за закрила на детето. Районното управление на полицията пък прави проверка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България