Момиче хвърли 28 700 евро от терасата, после се похвали на баща си

Бургаската полиция залови нагъл алоизмамник. Това 37-годишният циганин Стоян Михалев от морския град, който обра семейство от Царево.

Стоян бродел из града и следял хората. Той от доста време наблюдавал дома на жертвите си и знаел, че имат семеен бизнес. Хората давали квартири под наем. Измамникът дебнел двете деца на семейството да останат сами и позвънил по телефона. Щом се уверил, че двете сестрички останали сам-сами, позвънил.

Представил се за полицай и казал, че заедно с екип на Нова ТВ, е по петите на алоизмамници. Разпоредил на детето да хвърли всички пари през прозореца, увити в торбичка, за да ги "пази". "Предупредил", че след минути ще и се обадят неизвестни мъже и той ще ги залови.

Детето увило в торбичка парите и ги хвърлило. Дори не погледнало през прозореца, за види кой ги е взел. После се обадило на баща си и казало: "Тате, помогнах на полицията!" Бащата се обадил в полицията и униформените провели брилянтна акция. До края на деня, измамникът бил заловен.

Междувременно Михалев бил укрил парите на два адреса в Бургас, но не искал да каже къде са. След разговори бил убеден да съдейства на прокуратурата и полицията.

Осъден е на 10 месеца затвор.

Справката за съдимост на Стоян Михалев показва, че той има предходни 6 осъждания, едно за грабеж, три за управление на автомобил без свидетелство за правоуправление, едно за кражба на гориво и едно за закана с убийство, уточниха от прокуратурата. За последното, което е от края на 2016., му е било наложено условно наказание от 7 месеца „лишаване от свобода“. Тъй като настоящото деяние е извършено в изпитателния срок на същото, те ще бъдат изтърпени по отделно, което означава, че общата санкция за Михалев ще бъде ефективно наказание от общо 17 м. „лишаване от свобода“, изтърпявано при първоначален „общ“ режим.

Това е една от най-големите телефонни измами в региона, каза комисар Калоян Калоянов, шеф на ОД на МВР. Подобна измама но за по-малко пари имаше в Несебър, когато пенсионерка хвърли пари през прозореца. Ден преди това тя била продала земя и парите още не били внесени в банката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право