„Момчетата и градът“ с премиера в Малък градски театър

Режисьорът Златомир Молдовански избира за втори път Кадиев в свой спектакъл след “Игра за двама”.

Александър Кадиев влиза в главната роля на 25 септември

Емоционален разказ за липсата на обич и последиците от нея

Режисьорът на спектакъла е Златомир Молдовански

Малък градски театър “Зад канала” представя първата си премиерна постановка за новия сезон в понеделник, 25 септември. Пиесата от Кристофър Шин е озаглавена “Момчетата и градът” а в главната роля ще видим актьора Александър Кадиев.

Въпреки асоциацията с популярния сериал обаче, спектакълът няма нищо общо със стилистиката на “Сексът и градът”, а засега далеч по-сериозни теми 

Режисьорът Златомир Молдовански избира за втори път през последните две години Кадиев в свой спектакъл след “Игра за двама”, в който актьорът си партнираше със София Бобчева, а след това - със Стефани Ивайло. На сцената този път ще е актрисата Мартина Тодорова.

Сценографията и костюмите са на Теодора Лазарова, музиката - на Валерия Крачунова и Павел Стефанов.

“Често се твърди, че театърът е базиран на конфликт - конфликт между героите, конфликт на героя със себе си, конфликт между героя и Господ. Според мен конфликтът не трябва да бъде цел в театъра, както и в живота, той никога не е цел.

Конфликтът е производно на най-простия, но и най-универсален стремеж на всеки човек и съответно на всеки театрален герой: да бъде обичан. Тази обич се изразява във всякакви форми - романтична, платонична, роднинска, религиозна”, казва режисьорът.

“Момчетата и градът” е с оригинално заглавие Dying City. Авторът Кристофър Шин поставя героите в момент на криза, провокирана от загуба, тъга и липса на обич. Опитите на Кели да притъпи тази криза като остави цялата емоционалната разруха на миналото зад гърба си внезапно се сриват, когато Питър, брат на покойния є мъж, я изненадва с посещението си.

Питър, от своя страна, е принуден да се бори със своето минало и настояще всеки ден, но се сблъсква с реалността, че вече не може да води тази борба сам. Грег, войник загинал в Ирак и съпруг на Кели, заради когото се връщаме в миналото, с което Питър и Кели се борят, никога не е получил обичта, която да го избави от смъртта. Но най-трагичната реалност за него идва от това, че той никога не е разбрал каква обич му е нужна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Шоубизнес