Момчето от Стрелча заснело два прощални клипа

Във видеото 11-годишният Венислав не отправя обвинения и не посочва мотив

Два прощални видеоклипа е записал в телефона си 11-годишният Венислав Байков от Стрелча, малко преди да сложи край на живота си. Клиповете са кратки – под една минута, и на тях детето изглежда видимо нормално и спокойно. Казва, че ще се самоубие, но не посочва никакъв мотив и не отправя обвинения към никого.

Клиповете са записани в същата спалня, в която майка му го открива прострелян в главата с ловната пушка “ИЖ” на бащата. Екип от психолози, прокурори и полицаи ще работят в следващите дни както с близките на Венислав, така и с приятелите му.

Остава пълна мистерия причината, която е накарала момчето да посегне на живота си. С родителите и по-малката си сестра той се е държал нормално през последните дни и не е показал по никакъв начин какви са намеренията му. Скандали и напрежение в семейството също не е имало. Именно заради това близките са в шок от случилото се и не могат да си го обяснят.

Психолози ще анализират видеоклиповете и ще опитат да определят какво е било емоционалното състояние на детето.

Още не е ясно и как взел оръжието, заключено в металния шкаф. Ще се разследва и дали е имало външни фактори, които са му повлияли, бягало ли е от нещо и какви са били причините за фаталното решение.

Започнали са проверки на компютъра на детето, както и на контактите му в социалните мрежи. Във фейсбук на 8 юни Венислав е публикувал зловеща снимка с черепи. Ще се проверява и версията и за участието му в опасни кибер игри, нашумели сред младежите в цял свят, от рода на “Син кит”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право