Прокуратурата в Своге привлече обвиняем за пожара в гората над село Реброво

Теменужка Петкова: Процедурата по АЕЦ “Белене” беше максимално публична и прозрачна

Николина Чакърдъкова ще пее с дъщеря си Мария на сцената на Пирин Фолк Илия Луков и любимците на публиката Райко Кирилов и Йорданка Варджийска са подготвили много любими песни за публиката

Прибраха в ареста чичо и племенник, обвинени в сводничество и пране на пари Окръжният съд изменил първоначалните мерки

Шефът на АПИ проверява разчистването на боклуците под магистрала „Струма“

Община Елена удостои с награда примабалерината Диляна Никифорова

ЦСКА пита държавата: Кога ще ни позволите да инвестираме в стадиона?

Кейт, Уилям и децата със самолетни билети за 365 паунда общо За разлика от частния полет на Меган, Хари и Арчи за 20 000 паунда

Пожар пламна в землището на Ветрен

От октомври стартират мобилни социални и здравни услуги в община Търговище

БСП дава Христо Ковачки на прокуратурата

Убитият в село Гранит е намерен с три огнестрелни рани На мястото на местопрестъплението са открити 8 гилзи

Пари от реклама пращат Неймар в „Реал“

Икарди не иска в „Наполи“

Роботът Фьодор полетя към Космоса с думи на Гагарин Първи руски андроид на мисия на МКС

Момче и момиче в мозъчна смърт спасиха деветима

„Златна звезда“ получиха две семейства, дарили органите на децата си

Почетен знак „Златна звезда“ и благодарствено писмо от Изпълнителната агенция по трансплантации получиха родителите на две починали през ноември деца, които взели решение да дарят органите им на нуждаещи се от трансплантация тежко болни българи.

8-годишното момче и на 15-годишното момиче били пациенти на варненската УМБАЛ „Св. Марина“. Те изпаднали в мозъчна смърт поради вродени малформации на мозъчните съдове. След благородния жест на родителите с органите на момченцето били спасени петима души, а момичето дало втори живот на четирима.

Почетното отличие на родителите връчи проф. с-р Вилиян Платиканов, регионален координатор по донорство и ръководител на клиниката по анестезиология и интензивно лечение в УМБАЛ „Св. Марина“. От началото на тази година екипът му е реализирал успешно 7 донорски ситуации, които са дали шанс на повече от 20 чакащи трансплантации.

„Мили хора, чрез донорството Вие дарихте не само живот, а надежда, копнежи, мечти… Дните, сезоните, годините минават, хората се раждат и умират. Някои оставят незабравим спомен, като тези, дарили частица от себе си. Техните имена не са записани в златните страници на историята, но оставят златна следа в съзнанието на хората с продължен живот и златна нишка в неписаната история на Доброто. С дълбока почит и поклон!“, гласеше благодарственото писмо, което проф. Платиканов връчи на родителите на двете деца.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.