Момче, обирало пенсионерки, отърва затвора

Станимир Славов/18г./ нападнал и обрал три възрастни жени в Шумен получи условно наказание от 1 г. затвор с 3-годишен изпитателен срок. Прокуратурата настоявала той да търпи наказанието си ефективно и да остане за една година зад решетките. Спасило го чистото му съдебно минало до извършаването на серията от нападенията в края на миналата година. Иначе същият Станимир участва в престъпно трио, което нападна дома на възрастна учителка в Шумен на 3 януари и преби нея, дъщеря й и внучките. За това деяние вече е наказан с 1 г. и 4 месеца престой в поправителен дом.

Когато го арестували за дръзкото нахлуване в чуждата къща на ул."Шуменска крепост" в Шумен изплували и другите му нападения. Станимир е нападнал три пенсионерки за по-малко от седмица през декември.

Първата жертва на 76 г. си набелязал в голям супермаркет на 13 декември, тръгнал след нея и като стигнала до дома си я заговорил уж, че се интересува от точния адрес, за да извика такси. После поискал чаша вода и когато жената му донесла, грабнал чантата от ръката й. Вътре имало 35 лв. и документи. След четири дни грабителят нападнал жена на 79 г., докато се разминавал с нея на тротоара, в чантата й имало 16 лв., лични вещи и семейни снимки. На 19 декември тръгнал след жертва на 67 г., нападнал я в гръб и я съборил, докато дърпа чантата.

Плячката му била 20 лв. и мобилен телефон, но се освободил от него. Общата стойност на всичко отмъкнато е 343 лв. При извършване на нападенията е бил непълнолетен, а 18 г. навършил през април т.г. Магистрати са преценили, че условното наказание ще има достатъчна превъзпитателна сила. Делото е вървяло по съкратена процедура, с признаване на фактите от обвинителния акт. Присъдата на Районния съд в Шумен подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право