Момче от Сливен е капитан на националния „Отбор на надеждата”

Националният „Отбор на надеждата”, снимката е от сайта на отбора.

Нашият тим започна с победа участието си в Световното по футбол за бездомни

Момче от Сливен е капитан на националния „Отбор на надеждата”, който участва в Световното първенство по футбол за бездомни в Кардиф, Уелс, съобщиха българските организатори. 18-годишният Иван Петров е от сливенския кв.”Комлука”. Започнал е да тренира футбол съвсем малък, възпитаник е на спортното училище в града. В националния тим участва още и момче от сливенското с.Струпец – Васил Василев. Преди три години в „Отбор на надеждата” имаше и друг играч от Сливен – 24-годишният Исус Георгиев от гетото „Надежда” в града. Други младежи пък са били включвани в разширените състави на тима. Почти всички са открития на сливенския треньор Стоян Гурков.

Световното първенство се организира ежегодно от фондация „Homeless World Cup”, с подкрепата на УЕФА и ООН. Форумът е насочен към бездомни хора или хора в неравностойно положение, като целта е да изградят самочувствие, мотивация за развитие, за образование и работа. В първенството редовно участват над 40-50 държави от различни континенти, състезават се и мъжки, и дамски отбори. Българкият тим тази година е най-младият, всичките му членове са на възраст от 18 или до 18 години. Освен сливенските представители, има играчи от кварталите „Факултета”, „Филиповци” и „Христо Ботев” в София - Алекси Кирилов, Георги Димчов, Васил Петров, Асен Трайков и Виктор Митов, от социална институция в Пловдив - Божидар Костов.

Световното първенство започна на 27 юли и ще продължи до 3 август. Българският отбор се представи блестящо още на първата среща, през първия ден, като отбеляза победа 6:3 срещу Хонгконг.

Коментари

Задължително поле