Момче простреля 16-годишна комшийка в монтанско село

14-годишен хлапак стрелял с въздушна пушка и улучил 16-годишно момиче в монтанското село Долно Белотинци. Раната на детето е лека, инцидентът се разследва, съобщиха от полицията. Произшествието е станало в понеделник около обед в селото на 6 км от Монтана.

Според полицията 14-годишният Ненко намерил отнякъде пневматична пушка, насочил я към гърдите на по-голямата от него с 2 години Янка и натиснал спусъка. Оловото пронизало дрехите на момичето и нанесло повърхността рана под лявата ключица. Уплашени от станалото, децата яхнали велосипеди и отишли да търсят лекарска помощ в болницата в Монтана. Медиците там ги пратили на рентген и установили,че раната е лека, но съобщили на полицията. Децата обаче скочили пак на колелетата и избягали в селото си. Не след дълго пазителите на реда ги открили и разпитали.

Ненко обяснил на униформените, че стрелял по врабчета и случайно уцелил Янка, която му е съседка и роднина. Майка на момчето предала пушката на полицаите. „Децата не са лоши, не знаем откъде са намерили тази пушка. Семействата им са бедни, едва намират пари за храна!”, коментираха в селото. По случая е започнала преписка, полицаите издирват собственика на оръжието, което не е регистрирано.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България