Момчил Неков: Убедихме западните ни колеги колко е важно потребителите да се третират по един и същи начин

Евродепутатът Момчил Неков иска спешни мерки за разбиване на терористичните клетки.

Социалистите в Европарламента успяхме да убедим нашите западни колеги колко е важно потребителите да се третират по един и същи начин. Това каза евродепутатът от БСП/ПЕС Момчил Неков по време на брифинг в Народното събрание.

„Вчера в ЕП имаше много важно гласуване относно двойното качество на храните. Можем да се поздравим с голям и значим успех на българите и европейците от Централна и Източна Европа. То беше важно, защото проблемът с двойното качество не само е признат на европейско ниво, а има препоръки, които трябва в близките месеци да бъдат изчистени“, каза Неков.

Според него е необходимо подобряване на законодателството, и по-конкретно директива, касаеща двойното качество. „Българите от 11 години пътуват в ЕС, купуват, знаят за какво става въпрос. Не сме толкова наивни, колкото ни смятат. Това е една тема, която засяга всеки българин“, каза Неков. По думите му целта е до края на 2018г. да бъдат приключени всички анализи на европейско равнище, да се създаде съвместен изследователски орган, който да следи дали има двойно качество при храните.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика