„Монако“ излиза срещу историята (инфографика)

Bayern Munich's Croatian striker Mario Mandzukic (L) celebrates after scoring during the UEFA Champions League quarter final second-leg football match Juventus vs FC Bayern Munich at the Juventus Stadium in Turin on April 10, 2013. AFP PHOTO / OLIVIER MORIN / AFP PHOTO / OLIVIER MORIN

Симпатичният тим на „Монако“, изграден от таланти и бъдещи звезди, излиза срещу историята в полуфиналната среща реванш от Шампионската лига с „Ювентус“ в Торино. Французите загубиха първата среща с 0:2 и имат трудната задача да преодолеят поне три пъти перфектната към момента защита на италианците, за да продължат на финал. Другото условие е играчите на Леонардо Жардим да не допуснат попадения в своята врата.

До този момент само два отбора са печелили елиминация в Шампионската лига, след като са загубили първата среща на своя стадион. През 1996 г. това прави „Аякс“ срещу „Панатинайкос“, а по-късно „Интер“ успява да отстрани „Байерн“ през 2011 г. И в двата случая е преодолян пасив от един гол.

„Монако“ излиза срещу историята

Ситуацията за „монегаските“ изглежда трудна с оглед на това, че Старата госпожа е пуснала едва 2 гола в 11 срещи в надпреварата през настоящата кампания.

„Трябва да стигнем до финала и да се опитаме да спечелим трофея - каза капитанът на „Ювентус“ Джанлуиджи Буфон. - Това би била втората най-голяма радост в кариерата ми след спечелената световна купа с Италия през 2006 г.“

За да стигнат до мача за титлата, играчите на Масимилиано Алегри трябва да са концентрирани. Това посъветва бившият мениджър на „Лестър“ Клаудио Раниери.

„Монако“ заслужава уважение и професионализъм“, каза италианецът.

Ако „монегаските“ искат да се доберат до финала, трябва да сложат край и на друга статистика. Тази на непобедения у дома тим на „Ювентус“. „Черно-белите“ паднаха за последно на своя стадион в турнира през 2013 г. на четвъртфинал от „Байерн“ (0:2).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят