Мондиалът на статичните положения

Мондиалът на статичните положения. Това е заключението след първите 6 дни от турнира в Русия. Над 50% от реализираните попадения на финалите паднаха след изпълнения на пряк-свободен удар, дузпа и центриране от ъглов удар. Головете от фаулове са четири, като по този начин турнирът вече задмина този в Бразилия. На Мондиал 2014 тимовете вкараха едва три пъти от този вид статично положение по време на цялата надпревара.

Сега Александър Головин (Русия), португалската мегазвезда Кристиано Роналдо, Александър Коларов (Сърбия) и Хуан Кинтеро (Колумбия) успяха да опънат мрежата, преодолявайки противниковата стена.

Отсъдени бяха и девет дузпи, някои от които с помощта на видеоарбитрите. А седем от тях бяха реализирани.

Така бе и в двубоя Колумбия – Япония, спечелен от азиатците с 2:1. Зрителите на „Мордовия Арена“ в Саранск видяха втория най-бърз червен картон в историята на мондиалите. Опитният арбитър Дамир Скомина изгони Сарлос Санчес от южноамериканците след едва 2:56 минути. Лидер по този показател обаче продължава да бъде Хосе Алберто Батиста. Уругваецът бе принуден да напусне терена през 1986 година срещу Шотландия още в 54-ата секунда.

Сега Санчес видя червения картон за умишлена игра с ръка в собственото си наказателното поле. А Шинджи Кагава превърна нарушението в гол.

В края на първата част Кинтеро изравни след далновидно изпълнение на фаул, минал под стената на японците. Но Осако донесе историческата първа победа за азиатски тим над южноамерикански на световни финали, след като засече с глава центриране от корнер.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят