Монтана въвежда технологии за умно управление

Монтана става пилотен град в страната с въвеждане на нови технологии за умно управление. В следващите години с високотехнологични системи областният град в Северозапада ще може да контролира чистотата на улиците, автомобилното движение и други важни общински дейности.

„Всички имат нужда от  телекомуникации на най-високо ниво – хората и предприемачите, които откриват работни места. Длъжни сме да им помагаме, за да отидем напред в бъдещето. Следващата стъпка, която ще направим е респектираща за доброто на всички, които живеят тук в центъра на Северозапада. Нещата се случват не само във София, Пловдив и Бургас, нещата се случват и тук”,  заяви кметът на Монтана Златко Живков преди демонстрацията на технологични решения за умно управление на общини, организирана от М-тел в центъра на града.

Екипът на телекомуникационната компания показа как с въвеждането на модерните технологии може да се следи, чистотата на въздуха, управлението на отпадъците, уличното осветление и градското паркиране. Тези системи за непрекъснат поток на информация чрез  уеб-базирани  приложения дават възможност за по-добро управление и контрол върху различните дейности. Въвеждането им е на етап реализиране на пилотни проекти в цялата страна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България