На 20 март 2018 да почерпят

Предложиха брак на Златка Райкова

Безпилотен автомобил на „Юбер” блъсна пешеходец в Аризона и го уби

Пада възрастта на учениците, посягащи към наркотици 80% от зависимите посягат към синтетика

Гледаме телевизия на таблета и при пътуване в ЕС Ходим на почивка с онлайн абонамента си

Безработен приюти 8 щъркела

Селена Гомез с първи снимки след трансплантацията й на бъбрек

Война на дупките обяви Бойко Борисов (обзор) Министър-председателят обеща да изкара 200 000 чиновници по пътищата

Може да ви преместят на друго работно място, ако имате ТЕЛК

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 20 март 2018

Назначават 1300 войници до края на 2018 година Заделени са 30 млн. лв. за заплати

Автобус премаза крака на жена, тя загина

Стрелба и бой с брадви в Рупци 17-годишен нападател пронизан от стоп патрон в крака

Сирийското външно министерство разкритикува турското превземане на Африн

Българи купуват ниви до морето в Гърция и слагат каравана

Монтана инвестира 6,3 млн. лева в зелени площи

Общинската управа в Монтана започва основни ремонти на  парковете „Огоста” „Калето”, „Монтанензиум „ , „Централна градска градина” и  пешеходната алея „Хаджи Димитър”. Финансирането за обектите  е на стойност 6, 3 млн. лева и е осигурено по оперативната програма „Региони в растеж”.

„Монтана има 600 декара паркове и сега започва ремонтът на вътрешния зелен пояс на града.  Надявам се по-голямата част от строителните работи да приключат до края на есента, а за следващата пролет да остане само допълнително озеленяване!”, заяви кметът Златко Живков.

В парка „Калето”, който  е естествена връзка между вътрешността на Монтана и античната крепост над областния град, ще бъде направена рехабилитация на алеите, ще се поставят предпазни парапети, енергоспестяващо осветление,  система за  видео наблюдение, нови  пейки, кошчета за отпадъци и антипаркинг елементи на входовете.  Предвижда се и възстановяване на зелените площи, засаждане на нови дървесни видове, декоративни храсти и цветни градини. Обновяването и рехабилитацията на парк „Калето” ще струва 1 213 271,80 лв. Същите дейности ще бъдат извършени и в парк „Огоста”, където ще бъдат обособени зони за отдих, за спортни дейности и за игра.

Паркът е естествено „предверие“ и основен пешеходен подход към градския стадион и за рехабилитацията му са определени 1 542 000 лв. Основна реконструкция на алеите ще има и в парк „Монтанензиум”. В него също ще бъде поставено енергоспестяващо осветление и система за видеонаблюдение. Паркът е едно от най-красивите места в централната част на Монтана с езеро във вътрешността.

Проектирано е обособяване на зони за отдих, за детска игра, за артинсталации, поставяне на нови пейки, ново парково осветление, монтиране на напоителна система, чешми и антипаркинг елементи. За обновяването на парка ще бъдат изразходвани 1 470 172,62 лева. В най-стария парк в Монтана – Централната градска градина, ще бъде изградена нова алейна мрежа, ще се монтират енергоспестяващо осветление, система за видео наблюдение, пейки, беседки, катерушки, люлки и пързалки за деца, артинсталации, ново парково осветление и ще бъде обновена зелената система. Инвестицията за Централната градска градина е 826 818,36 лв.

На булеварда-алея „Хаджи Димитър” пък ще бъде направена нова улична настилка, ще се сменят тротоарите и бордюрите и ще се  възстановят пешеходната зона и зелените площи. По протежението на трасето ще бъде обособена велоалея, а в района ще бъде изграден и фонтан. Инвестицията за бул. „Хаджи Димитър” е 1 053 999,85 лв.

 

 

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.