Царица Елеонора се поболява на фронта Дължим спасяването на Боянската църква на втората съпруга на Фердинанд

На 25 април 2018 да почерпят

Д-р ист. Николай Панайотов: Притежаваме единствената в света колекция от ритуални ножове за обрязване Откритият във Варненския халколитен некропол „златен фалос“ всъщност е предпазител /превръзка/ след обрязването

Пускат ток на най-богатите Електрическото „сърце” на най-луксозния SUV издържа 50 километра

Германският министър на външните работи нарече Асад “безчовечен” в реч в ООН

Полицията спря шествията на феновете

Тома Биков: ГЕРБ не се страхува от президента

Ген. Румен Миланов: Колкото по-шумен е един арест, толкова повече грешки се допускат

Арестуваха босненски гражданин с автомобил, пълен с оръжия в Италия

Еманюел Макрон: Франция и САЩ ще работят за ново ядрено споразумение с Иран

Съвместна проверка на плаж „Делфин“ направиха експерти от РИОСВ – Бургас и Министерството на туризма

Лиляна Павлова: Готови сме за клуба на развитите страни

Виетнамците се завръщат Десетки студенти от далечната страна ще се трудят в "Албена"

България, Румъния, Гърция и Сърбия формират работни групи за ускоряване на инфраструктурните проекти на Балканите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 25 април 2018

Монтана посрещна 5000 гости за празника си Свети Дух

С празнично шествие от храма „Св. Св. Кирил и Методий” до централния градски площад „Жеравица” започна празника на Монтана – деня на Свети Дух. 13 чуждестранни делегации с 500 гости и още близо 5000 души от региона и цялата страна пристигнаха в областния град, за да празнуват заедно с жителите му.

Белоградчишкият епископ Поликарп отслужи тържествена литургия  и водосвет за здравето и благополучието на гражданите и гостите на Монтана и общината.

„Нашият град има хилядолетна история и на днешния ден трябва да благодарим на тези, които продължават да живеят и работят тук, да създават семейства и да отглеждат децата си. Трябва да се поклоним и пред паметта на нашите предци, създали и развивали през  вековете нашата Монтана. Днес Монтана е икономически, географски, културен и спортен център на българския Северозапад и най-бързо развиващият се град в този регион. Надявам се това да продължи, защото Монтана е силна като Балкана, защото тук живеят хора, които не се отказват пред трудностите.  Бог да ви дава сили и Монтана да пребъде», заяви кметът на общината Златко Живков.

На тържествена сесия на местния парламент бяха обявени новите почетни граждани на Монтана. Отличията бяха връчени на наследниците на Лиляна Пройкова – създателка на Кукления театър в областния град, и на бизнесмена Иван Иванов – собственик на едно от най-големите предприятия в района с 250 работни места, който е и спонсор на много от културните и спортни изяви в общината.

”Всичко, което съм постигнал, дължа най-вече на обучението си в техникума в Монтана!”, заяви инж. Иванов и дари паричната премия към наградата си  на Професионалната техническа гимназия „Христо Ботев”. Иванов връчи на кмета Живков и голяма икона, изработена в криптата на храм паметника „Александър Невски” за новата черква на областния град „Свети Дух”.

 

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.