Дневен хороскоп на Алена за вторник, 15.10.2019

На 15 октомври 2019 да почерпят

Ново дъно: България счупи рекорд за домакинска загуба

На два пъти спряха България – Англия, гостите отказват да играят

10 ранени при сблъсъци на летището в Барселона

Английски фенове се биха на „Витошка“, има ранен

Офертите за Нова година са с 11-12% по-скъпи Хубавите места ще са разпродадени до 30 ноември

Пожар в цех за бои и химикали в Габрово

Ако работите през нощта – трябва да знаете това

Заев: Правителството на Северна Македония остава посветено на Договора за добросъседство с България

Шефът на „Росатом“: Русия е готова да построи ядрена централа в Саудитска Арабия съвместно със САЩ

Гледаме малката Турна от „Майка“ в нов сериал

Двойна игра на Прокопиев с ЕВН Брокерите му спестили 87 млн. лв. на австрийското дружество при покупката на остатъка от държавния дял през 2011 г. (обзор)

Нещата според чиновниците от ЕК и по същество Право на отговор от Европейската комисия и коментар на главния редактор на "Труд"

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 15 октомври 2019

Монтана ремонтира селата си с половин милион лева

В първите дни на пролетта управата на Монтана започва ремонти в селата на общината си. В реконструкцията на шест храма, пет читалища, едно килийно училище и част от четвъртокласна пътна мрежа ще бъдат вложени половин милион лева, съобщи кметът  Златко Живков.

С 32 хиляди лева от Дирекцията по вероизповеданията ще продължи строителството на храмовете в селата Войници и Крапчене,  ще се укрепят и ремонтират стени на черквите в селата Винище и Липен, а за новия Божи дом в Трифоново ще бъде изработен иконостас.

От общинския бюджет са осигурени средства за ремонт на оградата на черквата в село Горна Вереница, която е паметник на културата. Строителите ще възстановят и килийното училище в село Долна Вереница, което е на близо 170 години. 200 хиляди лева  собствени средства е отделила община Монтана за  ремонт на читалища в селата Стубел, Долна Рикса, Горно Церовене, Долно Белотинци и Сумер.

В края на март започва и изкърпването на четвъртокласните пътищата в общината. За тях са отпуснати  целево 240 хиляди лева. Частично ще бъдат асфалтирани входовете на селата Смоляновци, Сумер и Трифоново от главен път Е 79, отклоненията от вилната зона на  Монтана  и от село Горно Церовене към пътя за Чипровци, както и отсечката между селата Клисурица, Долна Рикса и Славотин.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.