Монтана се весели с Миро, полски песни и северозападни флигорни

Концерт на Миро ще огласи Монтана за празника на града – Свети Дух, съобщиха от местната управа. На сцената в центъра на областния град заедно с обичания изпълнител ще се вихри и атрактивен балет. Миро ще изпълни за жителите и гостите на града край Огоста както свои популярни песни, така и нови парчета като хита „Гълъбо”.

41-годишният певец,  композитор, текстописец и продуцент като солов изпълнител и с дует „Каризма” е завоювал много музикални награди в България и в чужбина. Той спечели и редица призове извън музикалната сцена – като личност и за влиянието си върху съвременната култура. Песента на Миро „Има смисъл” е поставена  за следващите 50 години във времева капсула под българския православен храм на Антарктида, напомниха от община Монтана.

Празничната програма на Монтана обаче  ще започне още в 18.30 ч. в понеделник с програма на гостуващата полска група G-91. Младите изпълнители от побратимения на Монтана Бялогард в Полша ще изпълнят популярни полски песни, класически световни хитове и оригинални "шанти", изпълнявани от моряците на големите ветроходни кораби. След шоуто на G- 91 сцената ще превземат фолклорните танцови състави и певческите формации от Монтана, а след тях  ще започне и концертът на Миро. Веднага след Миро пък ще гръмнат флигорните на прочутия  духов оркестър “Vivo Монтана” и на централния площад “Жеравица” по традиция ще се извият кръшни хора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица