Монтана се разрасна с 1 километър

Навръх 125-тата година от обявяването си за град Монтана се увеличи с един километър. Край областния град са изградени нов завод и два търговски центъра, които разширяват територията му, съобщи кметът Златко Живков. През последната година в Технологичния парк край Монтана бяха издигнати завод на швейцарското дружество „Палемонтех” и комплекс за продажба и поддържане на земеделска и строителна техника на фирма „Мегатрон”. В близост до тях израстна и база за агротехника на фирма „Рапид”.

В трите сгради са инвестирани над 10 млн. лева и работят над 100 човека. Заради приноса им за развитието на икономиката на общината и по случай празника на града трите фирми са наградени с почетната значка на Монтана. До новите предприятие ще бъде пусната и автобусна линия, ще се прокара и улично осветление, каза кметът Живков.

В чест на празника в Монтана бе открит и паметник на кмета Игнат Попов, по време на чието управление село Голяма Кутловица е обявено за град Фердинанд. Със снимки и документи Държавният архив показа в изложба градското развитие на Монтана през последните 125 години, а със съдействието на БАН бе издаден сборник с научни статии за история на селището от древността до наши дни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България