Монтана строи Център за разделно събиране на едрогабаритна и опасна техника

Снимка: Архив

В Монтана ще има Център за разделно събиране на едрогабаритна и опасна техника. До този момент, в строителството са вложени 900 000 лева. Площадката е на околовръстния път на града.

Депото ще струва три милиона и половина лева, уточни по БНР кметът на Монтана Златко Живков. „Източникът на финансиране са отчисленията по член 64, които общината е длъжна да превежда по закон на РИОС на всеки тон отпадък и на практика са нашите пари, които след това по договор регионалната инспекция по околна среда ни възстановява“, каза той.

Изграждането на центъра за разделно събиране на едрогабаритна и опасна техника е важен проект за Монтана в частта „Екология“, допълни Живков.

„Предназначението на новоизградения център за отпадъци от домакинствата е да бъдат приемани следните видове опасни отпадъци – електрическо и електронно оборудване, обемисти домакински отпадъци – шкафове, легла, гардероби, екстилни отпадъци, рециклируеми отпадъци от хартия и картон, стъкло, пластмаса и метали. Разделно събраните битови отпадъци от домакинствата ще се приемат и съхраняват до предаването им и последващото третиране“, посочи кметът.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.