Монтана строи Център за разделно събиране на едрогабаритна и опасна техника

В Монтана ще има Център за разделно събиране на едрогабаритна и опасна техника. До този момент, в строителството са вложени 900 000 лева. Площадката е на околовръстния път на града.

Депото ще струва три милиона и половина лева, уточни по БНР кметът на Монтана Златко Живков. "Източникът на финансиране са отчисленията по член 64, които общината е длъжна да превежда по закон на РИОС на всеки тон отпадък и на практика са нашите пари, които след това по договор регионалната инспекция по околна среда ни възстановява", каза той.

Изграждането на центъра за разделно събиране на едрогабаритна и опасна техника е важен проект за Монтана в частта "Екология", допълни Живков.

"Предназначението на новоизградения център за отпадъци от домакинствата е да бъдат приемани следните видове опасни отпадъци - електрическо и електронно оборудване, обемисти домакински отпадъци - шкафове, легла, гардероби, екстилни отпадъци, рециклируеми отпадъци от хартия и картон, стъкло, пластмаса и метали. Разделно събраните битови отпадъци от домакинствата ще се приемат и съхраняват до предаването им и последващото третиране", посочи кметът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони