Монтана увеличи бюджета си с 1 млн. лева

Близо 1 млн. лева допълнително ще налее в бюджета си община Монтана. Средствата ще бъдат използвани за съфинансиране на европейски и инфраструктурни проекти и за благоустрояване на града и селата в района, реши местният парламент.

Актуализацията на бюджета за 2018 г. на общината се наложи след постъпилите в местната управа искания за увеличаване на средствата за ремонти и поддръжка на улици, сгради и паркове, за улично осветление, отопление и възстановяване на инфраструктурата след бедствия, заяви пред съветниците кметът Златко Живков.

Местните депутати гласуваха увеличаване на постъпленията от данъка върху превозните средства с 400 000 лева, нарастване на приходите от данъци на имоти с още 200 000 от данъците на имоти, 350 000 лева отгоре пък се очакват от продажби и такси. 120 000 лева от допълнителните средства ще отидат за нов жп прелез в областния град, 47 000 са за ремонт на зелените площи око спортния комплекс „Огоста”, 30 000 лева за поддръжка на тренировъчни игрища, а за отопление на общински звена – 200 000 лева.

За данъци и ремонти на спортни имоти ще бъдат дадени 120 000 лева, а още толкова ще се разпределят за улично осветление на селата в общината. Близо 5000 лева допълнително ще получи Историческия музей в Монтана за археологическо наблюдение на обекти по проекти на ЕС. Общинските съветници приеха и отчета за изпълнението на бюджета за полугодието, към края на юни държавните приходи са изпълнени над 56 %, а местните – 52 %.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони