Монтират нови пейки в двора на МБАЛ – Благоевград

Кметът д-р Атанас Камбитов разпореди да бъдат монтирани нови пейки в двора на Многопрофилна болница за активно лечение в Благоевград. В момента се поставят дървени дъски на определени за целта места. Идеята е да бъдат създадени по-добри условия за пациентите на лечебното заведение, съобщиха от общината. Ще бъдат поставени и нови кошчета за отпадъци. На места, където асфалтът е с нарушена цялост, настилката ще бъде обновена.

При старта на кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“, инициирана от кмета д-р Атанас Камбитов, голяма част от терените около отделенията в болницата бяха почистени. В инициативата активно участваха дамите от Съвет на жените, които ще продължат почистването и следващия уикенд.Благодарение на тяхната креативност, стари автомобилни гуми бяха превърнати в цветни саксии.

Инициативата „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“ продължава и на 13 и 14 април. Жителите могат да се включат, като почистят избран от тях терен, в това число своите дворни места и междублокови пространства. Отново ще бъдат разположени и шатри, на които ще се раздават помощни материали. Те са осигурени от Община Благоевград, Еко Партнърс, Mr. Bricolage и „Метро“.

Раздавателните пунктове ще бъдат при Спортен комплекс „Пирин“ за жителите на кварталите „Еленово“ и „Ален мак“, в кв. „Струмско“ срещу магазин „Стоми“, в кв. „Грамада“ пред бившето „Аско Деница“. Шатрата за кв. „Освобождение“ и кв. „Запад“ ще бъде разположена в двора на бившия механотехникум. На площад „Македония“ също ще има разположена шатра. Материалите ще бъдат раздавани от младежи към Детски парламент – Благоевград.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини