Монтират нови прожектори над стадион „Ивайло“ в Търново

Започна монтирането на новите 168 прожектора над стадион „Ивайло“. Върху всеки от четирите стълба ще бъдат поставени по 42 осветителни тела, които са енергоспестяващи. Дейностите представляват втори етап от основния ремонт на осветлението на спортния комплекс, като ще бъдат подменени и ел-таблата. Прожекторите ще бъдат захранвани симетрично от две трафомашини, които също ще са с ново оборудване.

Реконструкцията на осветлението на стадион „Ивайло“ е финансирана от Министерството на младежта и спорта и е резултат от конструктивни разговори, проведени между кмета на старопрестолния град Даниел Панов и спортния министър Красен Кралев. Изпълнител на дейностите е фирма „ХИТ“ ООД, която спечели обявената от министерството обществена поръчка.

По време на първия етап от работата бяха премахнати досегашната инсталация и останалото старо оборудване, корозирало покритие на мачтите, а стълбовете бяха боядисани с два слоя нова боя. Още при предварителните проверки се оказа, че състоянието им е много добро. Не бяха констатирани дефекти нито по метала, нито по връзките между отделните конструктивни елементи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България