Монтират 400 камери в НДК

До 15 ноември приключва ремонтът в залите за председателството на ЕС

С 400 камери ще бъде осигурено наблюдението за опазване на сигурността в сградата на НДК. Бюджетът за сигурност е 12 милиона лева. Това съобщи вчера ръководството на НДК, което пусна журналисти да видят как тече ремонтът на основната сграда за българското председателство на ЕС.

Директорът на НДК Ангел Митев обясни, че по време на срещите на високо ниво по булевардите, които отвеждат до НДК - “България”, “Фритьоф Нансен” и “Евлоги и Христо Георгиеви ще има контролни органи, които ще следят за реда в района. Митев припомни, че общият бюджет за ремонт на залите е 45 млн. лв.

До 15 ноември ремонтът трябва да приключи, а след това започва тестването на системите и обзавеждането на залите.

В основната зала за заседания – зала 3 вече има нов мокет, сменени са таванът и облицовката, системите за вентилация и отопление също са подновени, съобщи директорът.

Ще бъдат реставрирани и картините в НДК, които са 80. Дейностите по реставрация ще бъдат направени съвместно с авторите им, а тези, чиито създатели са починали, ще бъдат променени, както предвижда Законът за културно наследство, увери Митев. Вече е сформиран и специален реставраторски екип.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България