Монтираха нови заслони на 12 автобусни спирки в Пловдив

На 12 автобусни спирки на масовия вътрешноградски транспорт в Пловдив вече са поставени нови заслони, които да пазят пътниците от пек, вятър, дъжд и сняг, похвали се директорът на общинско предприятие „Организация и контрол на транспорта“ инж. Борислав Кръстев.

Нови навеси с пейки са монтирани на спирки на булевардите „Марица-юг”, „Васил Априлов”, „България” и „Брезовско шосе”, Железния мост, Зоологическата градина на бул. „Шести септември”, Бюрото по труда на ул. „Владивосток”, както и пред Транспортна болница и „Филкаб” на „Коматевско шосе”. „Целта ни е поетапно да поставим заслони и на спирките извън концесионния договор. Първият етап включва 15 спирки, за които са постъпили най-много сигнали от гражданите”, посочи инж. Борислав Кръстев.

Освен 12-те вече направени нови навеси предстои да се монтират такива на още 3 спирки по булевард „Коматевско шосе“, но това ще стане, след като там приключи реконструкцията. „В тясна координация с шестимата районни кметове и след одобряване на схема за поставяне се предвижда монтиране на още заслони. Ще продължим до изчерпване на предвидените за целта в общинския бюджет около 100 000 лв. с ДДС”, допълни директорът на ОП „Организация и контрол на транспорта“ в града под тепетата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони