Турция се налага в Средиземно море

Турция втора по износ на сериали в света

Партиите вече доят две крави Формациите, прескочили 1% вземат по 8 лв. на глас от държавата, могат да получават и безлимитни дарения от бизнеса

Младенов награден и в Португалия

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

По-скъп ток и нов доставчик от 1 юли

БАБХ крие отровните храни по наредба

Данаил Кирилов разговаря с Полфрийман за проблемите на затворите

Работник е пострадал сериозно, а други двама са леко ранени след експлозия в цех за производство на биогаз в Ямболско

Раздор за 50 000 лв. довел до убийството край езерото Вая Оставиха в ареста заподозрения за разстрела в Бургаско

Двама души са убити при стрелба в американска военна база във Флорида

24% от българите никога не са ползвали интернет (обзор) Най-често купуваме онлайн дрехи и спортни стоки

Разбиха престъпна мрежа за наркотрафик в Европа 11 са арестувани

През януари 2020 година тръгва делото срещу Александър Манолев заради къщата за гости

Бюджетът на ЕС до 2027 продължава да буксува

Монтираха още 10 нови паркомата в „синята зона” на Пловдив ОП „Паркиране и репатриране” отчете 2,25 млн.лв. печалба през 2016 г. и над 2,24 млн.лв. приходи за първото полугодие на 2017-а

Десет нови паркомата са монтирани в „синята зона” в центъра на Пловдив, похвали се ресорният за транспорта заместник-кмет на града под тепетата Златин Велев. Експериментът с първите три паркомата, които заработиха в Пловдив през миналото лято на булевард „Княгиня Мария Луиза” се оказал напълно успешен и машините бързо се изплатили от електронното заплащане за престой в „синята зона”.

„Удобството е, че срещу 1 лев можеш да се таксуваш за 40-минутен престой в „Синя зона“, докато минималното заплащане чрез SMS или с талон е 1,50 лв. за 1 час“, коментира директорът на общинско предприятие „Паркиране и репатриране“ инж. Ненко Калакунов.

Според статистическите наблюденияа  и финансовите отчети предпочитаното заплащане за престой в тези оживени градски зони е именно чрез трите паркомата, един от които впоследствие бе преместен на площад „22 септември” при пресечката с ул. „Тодор Каблешков” или със SMS на номер 1332. Четири от 10-те нови паркомата вече работят, като две от машините са монтирани на ул. „Иван Вазов“ – до Народната библиотека при кръстовището с „Авксентий Велешки“ и в близост до Средно училище „Свети Патриарх Евтимий“. Третият нов паркомат е на ул. „Капитан Райчо“ пред новата градинка между търговскя център „Гранд“ и магазин „Евмолпия“, а четвъртият – на бул. „Княгиня Мария Луиза“.

Останалите 6 нови паркомата са монтирани на бул. „България“  в участъка,  който с решение на Общински съвет-Пловдив от края на месец  юли също бе включен към „Синя зона“. Те обаче ще бъдат пуснати едва след обозначаването на зоната с  необходимата маркировка.

ОП „Паркиране и репатриране“ е в момента най-печелившото общинско предприятие в Пловдив и отчита все по-нарастващ положителен баланс. Докато преди 6 години тогавашното ОП „Синя зона, паркинги и гаражи“  приключи 2011 г. на загуба с минус 296 363 лв. и приходи от 929 715 лв. при разходи от 1 226 078 лв., то в момента картинката е коренно различна. През 2016 г. приходите са 4 447 833 лв., разходите – 2 198 841 лв., а печалбата възлиза на  2 248 992 лв. Добрите тенденции се запазват и през 2017 г., като приходите на ОП „Паркиране и репатриране“ за първото полугодие са 2 242 872 лв. срещу 2 116 009 за същия период на 2016 г., което бележи ръст от 126 863 лв.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.