МОН призовава за удължаване на ваканциите

Министерството на образованието и науката призова кметовете да удължават ваканцията в селищата, в които не е възможно да се възстанови учебният процес на 9 януари 2017 г. Това важи особено за средищните училища, до които достъпът е затруднен, както и там, където има проблеми с електроснабдяването и отоплението на класните стаи. Препоръката на вицепремиера и министър на образованието и науката в оставка Меглена Кунева е с цел да се избегнат всякакви рискове за живота и здравето на учениците и учителите.

Във връзка с усложнената метеорологична обстановка МОН изисква от началниците на регионалните управления на образованието да са в постоянна връзка с кметовете на общини и директорите на училища, за да бъдат информирани навреме родители и ученици за възникнали проблеми. От РУО се очаква да подават информация в МОН по всяко време през предстоящите почивни дни.

До момента е известно, че от 9 до 11 януари се удължава ваканцията в общините Благоевград, Пловдив и София област. Директорите на училища са уведомени и от тях се изисква да преструктурират учебното съдържание.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование