Морски общини и летище се обединяват за дълъг сезон

Бургас

Сезонът е твърде кратък, трябва да се намерят начини да бъде удължен и повече туристи да посещават нашето море. Около тази идея се обединяват четири култови общини по крайбрежието- Бургас, Несебър, Поморие и Созопол. Те са заявили принципно съгласие за участие в предложения от концисионера на Летище Бургас Регионален фонд за развитие на въздушните връзки, чрез който да се стимулират посещенията на туристи в област Бургас целогодишно.

Предложеният фонд, в който общините да участват със собствени средства, ще служи за маркетингова подкрепа към авиокомпаниите с цел повишаване на полетите в месеците януари - май и октомври - декември.

Въпреки отчетените 22.3 % ръст на полетите през 2016 година основният проблем за туризма в областта остава неговата сезонност. Цифрите показват, че 93 % от трафика на бургаското летище е сезонен, а отчитаният ръст е само в месеците от май до септември. В тази връзка, на среща в областната управа, концесионерът е презентирал идеята си за създаването на Фонд, в който да се включат общините в областта, а при интерес и представителите на туристическия бизнес.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони