Морското училище прави конкурс за кратък филм за Космоса

Планетариумът на Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров" организира национален ученически конкурс за кратък филм за Космоса. Той е част от международния SpaceTube, в който участват Холандия, Белгия и България. Организира го Бенжамин Шрайбер от Европейската космическа агенция, а за нашата страна - Морското училище във Варна.

До края на август ученици от 9 до 19 г. могат да кандидатстват с филми до 3 минути - документални, анимационни, представящи експеримент, идея или интересни факти и събития от космическите изследвания, обясни доц. Веселка Радева, ръководител на Планетариума във ВВМУ.

Всички депозирани филми ще бъдат представени в интернет пространството на конкурса - Big Bang SPACE TUBE. Чрез онлайн гласуване и оценка от експертна комисия ще бъдат излъчени 10-те най-добри. Те ще бъдат показани на фестивал през седмицата на космонавтиката от 1 до 10 октомври в Планетариума на Морското училище. Авторите им ще получат награди, осигурени от Фондация ЕИРБУС, Европейската космическа агенция, Европейския космически център, Спейсекспо, БЕЛСПО, ВВМУ.

Голямата награда за екипа на най-добрия български филм ще е посещение на Европейския център за подготовка на космонавти в Кьолн, уточни доц. Радева. Подробна информация за конкурса учениците могат да получат на https://www.spacetube.xyz/en

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България