Москва отхвърли обвиненията, че руски хакери са допринесли за дипломатическата криза в Персийския залив

Москва отхвърли обвиненията, че руски хакери са допринесли за дипломатическата криза в Персийския залив, като са проникнали в системата на държавната информационна агенция на Катар и са разпространили фалшиви новини, предава AFP.

„Каквото и да се случи, това са хакери. Това е постоянно твърдение и както винаги има нулеви доказателства за него, и заключения, направени преди инцидентът да бъде дори разследван“, заяви Андрей Крутских - специален представител на руския президент по въпросите на международното сътрудничество в сферата на гарантирането на информационната сигурност.

По-рано телевизионният канал CNN разпространи информация, съгласно която американски следователи са уверени, че руски хакери са проникнали в държавната информационна агенция на Катар и са подали фалшив доклад, който е допринесъл за кризата сред най-близките съюзници в Персийския залив.

Федералното бюро за разследване (ФБР) неотдавна е изпратило екип от следователи в Доха, за да помогнат на правителството на Катар да разследва предполагаемия инцидент с хакери, твърдят катарски и американски официални лица.

Разузнавателните данни, събрани от американските служби за сигурност, са показвали, че руските хакери стоят зад намесата, съобщена от правителството на Катар преди две седмици, твърдят източници от САЩ.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – [email protected] И [email protected]

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят