Москва призова Вашингтон за сдържаност по отношение на диалога между Сеул и Пхенян

Руският заместник външен министър Сергей Рябков призова Вашингтон да проявява пределна сдържаност, за да не провали възможността за диалог между Сеул и Пхенян , предаде ТАСС.

"Други участници в тази драма трябва да покажат максимално внимание, сдържаност и балансиран подход в изказванията и оценките си, за да не подкопаят толкова крехкия шанс за някакъв що-годе устойчив политически процес", подчерта той, след като двете Кореи се споразумяха да проведат следващата седмица официални преговори, за пръв път от повече от две години.

"Заплашителни изявления, сигнали, дори не и от страна на официални лица, а от страна на политици, въпреки всичко влияят на обстановката", подчерта Рябков.

Той разкритикува САЩ, че се месят във вътрешните дела на Иран, само часове преди Съветът за сигурност на ООН да проведе среща относно ситуацията около протестите в страната , предаде АФП.

„САЩ продължават да се месят едновременно открито и тайно във вътрешните дела на други страни.“ Според Рябков, Вашингтон прави това „безсрамно“.

„Така ние гледаме на американската инициатива за среща на Съвета за сигурност, засягаща ситуацията, която е изцяло вътрешна работа на Иран“, добави още Рябков.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят