Москва скастри Заев заради твърденията му за руска намеса в протестите в Македония

Снимка: MKD.mk

Руското посолство в Скопие определи днес като "политически безотговорно" изявлението на македонския премиер Зоран Заев, според което руски бизнесмени са подстрекавали "комити" да протестират в Македония, предаде агенция МИА, цитирана от БТА.

"Изявлението поставя под въпрос искреността на ангажимента на македонското правителство да гради добри отношения с Русия. Със съжаление констатираме, че русофобията все повече се превръща в средство във външната и вътрешната политика", посочи руското посолство в Скопие в профила си в Туитър.

Във връзка с твърденията, че руски бизнесмени са подклаждали протести в Македония, премиерът Зоран Заев каза по-рано днес, че тази информация е дошла от доклади, включващи разговори между полицаи и протестиращи.

"Говорих за това, след като видях докладите, които получаваме. Вие знаете, тези млади момчета - "комитите", бяха повикани в полицията, след като нападнаха полицаи. По време на техните показания те са говорили за руски бизнесмени, които давали пари, и затова те участвали в протестите", каза Заев.

По думите на Заев, Македония е малка държава, която иска да гради приятелски отношения с всички, включително с Руската федерация.

Коментари

Задължително поле