Москва: Хуманитарната помощ не може да компенсира щетите от санкциите срещу Венецуела

Снимка: Архив

Затягането на санкциите на САЩ срещу Каракас не допринася за разрешаването на кризата във Венецуела, а щетите, причинени от икономическите ограничения на страната, не могат да бъдат компенсирани с доставки на хуманитарна помощ. За това разказа ръководителя на Латиноамериканския отдел на руското външно министерство Александър Щетинин, пише в. „Российская газета“.

„Разбира се, затягането на икономическата и финансова примка, която американската администрация активно използва, не помага по никакъв начин да облекчи сериозната ситуация, в която в резултат на налагането на тези санкции се оказа не само венецуелската икономика, но преди всичко социалната област в тази страна“, каза Александър Щетинин.

Високопоставеният дипломат отбеляза, че затягането на финансовата и икономическа блокада на Куба на фона на новите санкции срещу Венецуела не е нищо друго, освен ясно изразен механизъм за политическо инженерство и смяна на нежеланите правителства в региона на Латинска Америка в духа на Доктрината на Монро.

Ето защо действията на Вашингтон за натрапване на хуманитарна помощ на Венецуела „всъщност са доста лицемерна стъпка“, коментира Щетинин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа