Вениамин, Симона, Тодор и Ивана отпаднаха след първия концерт на живо в „Гласът на България“

Тино от „Гласът на България“ вкара чалга хит във филм на Тарантино

Лекуват в „Пирогов“ момче, поразено от токов удар в Северна Македония

Клуб на БГ професионалисти превзема Вашингтон Организацията помага на сънародниците ни да се реализират по-добре в Америка

Битката на финалистите в „Гласът на България“ започна

Британски алпинист загина на слизане от Еверест

Амелия Личева – във фокуса на Българския П.Е.Н.-център

Текстописецът и продуцент Крис Янг пред “Труд”: Дара е енергийно торнадо

51-годишен мъж, изпаднал в мозъчна смърт, стана донор на черен дроб Мъжът е приет във Великотърновската болница с тежка травма

Запорираха сметки и имоти на кмета на Септември Марин Рачев и съпругата му

Откриха ДНК следи от заподозрения за експлозията в Лион

Без тениска на бала, моля! Благотворителността ви да е по мярка…

Българка в Лион: В момента, в който е избухнала бомбата, чухме силните писъци

Международен трибунал на ООН постанови Русия незабавно да освободи арестуваните украински моряци

Защо възрастните китайци нямат ставни болки

Москов: Изборният кодекс не е единствен мотив за оставане във властта

Реформаторският блок няма място в правителство, чието съществуване е само на база споразумение на промяна в Изборния кодекс. Това заяви министърът на здравеопазването в оставка Петър Москов по БНР. Запитан дали в името на реформите би останал министър и в кабинет, сформиран с мандата на Реформаторския блок, ако се постигне такова съгласие, той подчерта, че на този етап не се обсъжда евентуалния състав на подобен кабинет.

„Текат активни разговори между представители на ГЕРБ, РБ и ПФ. Смисълът на цялото усилие е има ли доказана възможност, приета от всички, да има стабилно мнозинство, което да продължи реформите. Ако има такова мнозинство, следват следващите въпроси – фигурата на министър-председателя, съставът на кабинета и т.н.“, каза Москов.

Той се самоопредели като умерен скептик и разумен оптимист относно шансовете такъв кабинет въобще да бъде формиран.

По повод тезата на премиера, че Изборният кодекс е единственото, заради което си заслужава настоящият парламент да работи по-дълго, Петър Москов отбеляза: „За ГЕРБ това е задължително условие, около което да има консенсус, за да подкрепят отново управленска програма. От гледна точка на Блока и от моя лична гледна точка, това е едно от нещата, заради които да се продължи работата, но далеч не е единственото“.

„Ситуация, в която няма ясно изразена политическа воля, че държавата, администрацията, трябва да се движат в определена посока и трябва да изпълняват определени действия, нещата спират. Това е моментът, в който всички разбойници на прехода излизат на повърхността или под повърхността продължават да правят, което са правили години наред и това е едното, което трябва да бъде избегнато“, коментира още Петър Москов.

Визирайки евентуалното идване на БСП отново на власт, той каза: „Не бива да настъпваме една и съща мотика прекалено много пъти, иначе рискуваме да изглеждаме не особоено умно“.

От първи януари 2017 НЗОК вместо досегашните 25% ще заплаща 100% от стойността на лекарствата за високо кръвно налягане.

„В течение на следващата година има ясен план какви още медикаменти биха могли да бъдат изцяло заплащани от Касата, да не излизат пари от джоба на пациента, което да означава пациентът да има дилема може ли да си позволи медикамент, без който ще развие тежки усложнения“, заяви по този повод министър Петър Москов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.