Мотошествие и протести блокират движението в София

Мотошествие и протести ще затруднят движението в София. До 12 часа за коли е затворен районът около „Свети Александър Невски“, улица „Оборище“, както участъкът между ул.„ Раковски“ и бул. „Васил Левски“.

1000 мотористи ще се включат в официалното закриване на мотосезон 2017 в София. За кратко ще бъде спряно движението по бул. Цариградско шосе.

Жители на Владая и Княжево предупредиха, че ще затворят за един час главен път Е-79 между 13 и 14 часа. Те искат редовен обществен транспорт и инфраструктура в района.

Протест обявиха в район „Витоша”. Тяхната акция предвижда блокада на "Симеоновско шосе" . Жителите на квартала настояват за по-добри пътища и за забрана на строежите в района.

В село Лозен се събират, за да искат мораториум върху сечта в Лозенска планина. Митингът ще се състои днес от 11.00 часа пред кметство Лозен. Събитието е организирано от Комитета за защита на Лозенска планина и е подкрепен от всички неправителствени организации в селото.

Основните искания на лозенци са пълно спиране на сечта в Лозенска планина за период от 10 години, с изключение на дърветата засегнати от корояда и други болести, своевременно решаване на проблема с корояда и възстановяване на разбитите вследствие на сечта горски пътища и чешми.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България