Моуриньо: Няма да бъде провал, ако не се класираме в Toп 4

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо заяви, че не би било провал за неговия тим, ако не успее да се класира в Toп 4. В момента „червените дяволи“ се намират на шеста позиция на четири точки от градския съперник Сити и четвъртия Ливърпул.

Днес Юнайтед се изправя срещу шампиона Лестър като гост, докато Сити приема Суонси.

„Не можем да спечелим Висшата лига, това е ясно. Не знам колко много точки или мачове трябва да загуби Челси или колко поредни победи трябва да направим ние, но все още имаме шанса да спечелим три други турнира. Трябва да се борим за тези трофеи“, коментира Моуриньо.

„Арсенал трябва да бъде в Топ 4. Тотнъм също трябва да бъде там, както Челси, Манчестър Сити и Ливърпул. Цели шест отбора трябва да бъдат там, а някои са по-добре подготвени от други, работили последователно в последните години. Така че не смятам, че класиране в Топ 4 или не, може да бъде определяно като успех или провал“, продължи португалецът.

„Нямаме много победители в нашия състав. Тези, които са имали някакъв успех са Уейн Рууни, Майкъл Карик и кой друг? Златан Ибрахимович, но той е постигал успехи в други клубове, може би Антонио Валенсия и няма много други“, каза още той.

Моуриньо коментира и ситуацията с трансферите в Англия, като заяви, че те се случват много по-трудно, отколкото в другите държави.

„Имам празни места в състава и трябва да ги запълня с много работа през следващия трансферен прозорец през лятото. Стъпка по стъпка трябва да запълня тези празни пространства. Тук не е Германия. В Германия Байерн започва да печели титлата още през лятото. Те отиват в Борусия и вземат най-добрите им футболисти. Мислите ли, че аз мога да отида в Тотнъм и да взема двама техни играчи? Не мога. Не мога да отида в Арсенал и да взема най-добрите им играчи. Не мога да отида в Челси и да взема двама играчи, които много, много обичам. Това време вече свърши. Подобряваме състава си, но и другите го правят, така че това прави ситуацията по-трудна за тези, които изостават“, завърши Жозе Моуриньо.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят