Мохамед V и Оксана – любов необяснима

Кралят на Малайзия заведе руската си изгора да зачене в Германия, вдигнаха странна сватба само в Москва, а после той се отказа от престола

През ноември м.г. малайзийският монарх се ожени за Мис Москва 2015, без да има официално потвърждение за законен брак. Стана ясно, че се е решил на тази стъпка, тъй като двамата се готвят да станат родители – още преди сватбата са били в център за семейно планиране в Германия. Тази хронология на събитията донесе известна прозрачност относно противоречивите версии, нароили се заради заличената в Мрежата информация.

Защо монархът абдикира?

На 6 януари т.г. 49-годишният крал на Малайзия се отказа от престола. В конституционната монархия титлата е изборна за 5 години и се решава с гласуване в Съвета на управляващите, съставен от деветте кралски семейства, повечето от които се оглавяват от султан. Владетелят има основно церемониални и представителни функции, главнокомандващ е на въоръжените сили и може по всяко време да се откаже от длъжността си.

Мохамед V е султан на щат Келантан и официалното съобщение на кралския дворец гласи, че се готви да се завърне там, за да работи за спокойствието и благоденствието на поданиците. Но това ли е причината за първия случай на абдикация в историята на държавата?

Разковничето може би се таи във факта, че според конституцията той няма право да напуска пределите на Малайзия за повече от 15 дни, с изключение на държавна визита в друга страна. Бездетният 49-годишен Мохамед явно е решил да смени властта с грижите за първата си рожба и да пътешества свободно с красивата си жена, която е с 24 г. по-млада.

Високообразован и пазител на традициите

Мохамед V е роден в Кота-Бару, столицата на щат Келантан. Получава образованието си в Малайзия, Тайланд, Великобритания (European Business School London, Център за изследвания на исляма към Оксфордския университет, специалност „Дипломация”), Канада, Германия.

През 2009 г. е провъзгласен за регент, тъй като баща му заминава на лечение в Сингапур. Всъщност той осъществява локален преврат, изключвайки брат си Факри от Кралския съвет, който е съставен от наследниците на управляващия султан.

През септември 2010 г. е провъзгласен за султан на Келантан, следващата година става пръв заместник на краля, а най-висшата титла получава на 13 декември 2016 г.

Има репутацията на благочестив мюсюлманин, предпочита да ходи без охрана и да се облича като поданиците си. Обича да чете, практикува екстремни спортове, боулинг, голф и стрелба с лък. Поощрява малайзийците да участват в организираните от него маратони. Има много домашни любимци – коне, кокошки, птици...

Известен е с голямата си разточителност, харесват го като върховен пазител на традициите, особено сред етническото мюсюлманско мнозинство.

Миска – да, кралица – не

Дори кралят да не се беше отказал от престола, Оксана приема само наследствената титла „датин”, която автоматично се присъжда на съпругата на всеки високопоставен гражданин. Преди 10 години Мохамед е имал кратък брак с Патани Тенгку Зубайда, от стар аристократичен род, но няма деца. И ето че бащата на Оксана, Андрей Горбатенко, потвърди информацията, че тя е забременяла след лечение в Германия.

Известни са само няколко реда от официалната й биография – идва на 17 в Москва от Ростов на Дон, учила е бизнес в Плехановския университет, знае блестящо английски, през 2015 г. побеждава в конкурс за красота. Дефилира по световните модни подиуми.

През 2017 г. Оксана се запознава с Мохамед V на бижутерийна изложба в Базел. Носи корона от колумбийски изумруди и кралят е възхитен, следва я в Москва, отрупва я с подаръци и се запознава с родителите й.

Нейни близки, нарушили мълчанието, обаче твърдят, че ги е сватосала шефката на конкурс за модели, която изпращала момичетата си (сред тях и Оксана) да работят във Филипините. Съществува и друга версия – запознанство чрез общуване в скрити чатове, организирани от специални мениджъри.

Заличената информация

Пищната руска сватба е в развлекателния московски комплекс Barvikha Concert Hall. Гостите са предупредени, че това е закрито мероприятие, забранени са снимките и разгласяването на всякаква информация. После младоженците заминават за Германия и оттам се прибират в кралския дворец в Куала Лумпур. Тържествена церемония няма... Хората се питат – съпрузи ли са по тамошните закони, освен това нямат регистриран брак и в Русия.

Новината за сватбата на краля се появява на сайтовете на авторитетните малайзийски вестници The New Straits Times и Sinar Harian, но скоро двата материала са заличени. Изданието Kumparan отбелязва, че по време на церемонията Мохамед V е в двумесечен отпуск по болест. Става ясно и че още през април Воеводина е приела исляма и е променила името си на Рихана Оксана Горбатенко.

Не можеш да зачеркнеш миналото си

В. „Комсомольская правда” направи свое разследване, от което изскочиха прелюбопитни факти. Журналистите изровиха от Мрежата кореспонденцията на някоя си Ксения Дягилева, която външно си прилича с Оксана като две капки вода. Нейният образ обаче се оказва твърде различен от този на Воеводина (фамилията на първия й съпруг), официално тиражиран от пресата.

Вестникът издирва хора, които могат да потвърдят, че Ксения и Оксана са едно и също лице. Като начало журналистите се срещат с представители на пресслужбата на Плехановския университет, които упорито отказват да говорят.

Оказва се, че не само историята на следването на Оксана е тайна – целият й живот е скрит зад плътна завеса, която обаче открехват откритите чатове и някои по-смели приятелки. Оттам става ясно, че животът на въпросната дама е бил бурен и безгрижен. Раздялата с поредното гадже е лекувана по стриптийз клубове, покупки на дрешки по магазините, нощни автогонки. Тя признава, че често прави секс, отдавна мечтае да преспи с мъж, чието гадже е нейна приятелка. Най-интересната наука за нея е как да се напие и да не изглежда пияна, а как да се направи една девойка щастлива, е чрез цветя и подаръци. Лъже, когато е полезно.

Шоуто, което иска да забрави

Сигурно днес за Оксана участието й в „Почивка в Мексико 2” е като страшен сън, който иска да забрави завинаги. Девойки от подобни проекти наистина набират популярност в определени кръгове и започват работа като компаньонки.

Във визитката си за шоуто тя е Никол, на 20, от Москва, бъдещ финансист. Характеризира се като уравновесен човек, но ако я ядосаш, става страшно.

Още през първия ден обаче Никол се напива и прави секс в басейна с един от участниците – Елисей. После пък камерата я фиксира в постелята с друг момък. Скоро е изхвърлена от шоуто.

Феновете на проекта я наричат с истинското й име в чатовете и я описват като златотърсачка, участвала заради пиара. Била страхотно забавна на купони, обичала парите и разкоша.

Много чуждестранни средства за осведомяване вече писаха за веселото минало на Оксана. Дали кралят е знаел за него, няма ли си информатори, които да проучат биографията й?

Ако той знае, но не отдава значение на пикантните факти, му прави чест. Не са малко хората, които вярват, че между двамата има истинска любов: тя няма нужда от пари и не се е омъжила по сметка, нали в Русия е известна, богата, осигурена; той пък силно иска да има дете и да се посвети на него и на семейството, вместо на скучните церемониални задължения.

Каквато и да е истината, нека са живи и здрави!

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица