Мошеник обещавал шофьорски книжки без курсове

Прибрал 4 800 лв. и 400 евро от доверчиви

Окръжният съд в Шумен наложи в сряда постоянна мярка задържане под стража за 50-годишният Юксел Юмеров, уличен в измама на трима души с цел облагодетелстване. Шуменецът обещавал шофьорски книжки без курсове и полагане на изпити. Установени са трима измамени в периода от декември 2016 г. до февруари 2017 г., съобщават от Апелативна прокуратура-Варна. Задържан е тази седмица и след 72 часа прокурорски арест попада за постоянно зад решетките.

Първият измамен бил мъж от село Тушовица, който предоставил на обвиняемия 2200 лева срещу обещанието да му издаде шофьорска книжка за категории А, С, Е и Д. След като Юксел забавил изпълнението на обещанието, измаменият го срещнал и го накарал да му подпише запис на заповед за дадените пари.

С цел имотна облага 50-годишният обвиняем обещал да осигури издаване на свидетелство за управление на МПС, категория В, на мъж от Бургас, който му дал за услугата 400 евро и 1000 лева. 1600 лева за книжка без обучение и изпит дал и друг човек от село Тушовица. Общият размер на причинената имотна вреда на тримата измамени възлиза на 4800 лева и 400 евро, обобщават от прокуратурата. Престъплението по член 209 от НК, за което е обвинен шуменецът, се наказва с лишаване от свобода от 1 до 6 години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право