Електрошок със силата на 1914 коня Хърватското чудо е най-бързият електрически автомобил

Кой се мръщи на чисто ново “Порше”?

Владимир Путин упражни правото си на глас на президентските избори в Русия (ВИДЕО)

Голям горски пожар в Австралия евакуира хиляди хора

Силите на Турция са влезли в град Африн

Вижте какви щети е нанесъл бурният вятър в София през нощта (СНИМКИ)

Дария Симеонова кара самолет, скача с парашут Пиарката Наталия от "Откраднат живот"

“Наполеон” на глобализма Изпълнението на проекта за създаване на „Съединените щати на Европа и Америка“ бе осуетено от Тръмп

Шест екипа на дирекция „Аварийна помощ и превенция” са отреагирали на близо 50 сигнала за паднали клони и дървета в столицата

В Русия се провеждат президентски избори

Какъв шпионин сте според зодията

Време е за дерби!

Над 50 огнеборци, Гражданска защита и доброволци гасиха 5 часа пожар край Търново

На 18 март 2018 да почерпят

Чехия, Словакия и Швеция отхвърлиха твърденията на Мария Захарова за съпричастност към невротоксина, използван срещу Сергей Скрипал

МО: Всички кадрови промени са резултат от констатирани слабости

Снимка: Md.government.bg

Всички кадрови промени са в резултат на извършени проверки и констатирани от тях слабости и нарушения, както и след проведени конкурси. Това се казва в изявление на Министерство на отбраната

“Във връзка с обвиненията за политически уволнения и назначения уточняваме, че служебното правителство е сформирано на експертен принцип и не е обвързано с политически сили. В този смисъл всяка една кадрова промяна не може да бъде квалифицирана като политическа, освен ако предишни назначения не могат да бъдат възприети по този начин”, заявяват от ведомството.

Всички сегашни назначения се базират на ясни професионални критерии и изпълнение на служебните задължения. Предприетите уволнения са на базата на извършените проверки от оторизираните контролни органи на Министерството на отбраната и констатираните от тях слабости и нарушения, посочват от МО. Новите назначения са осъществени след провеждане на конкурс, там където нормативната уредба изисква това. На много от обявените позиции, въпреки изричното условие за обявяване на конкурс, досега не е провеждан такъв от предишни правителства.

Средствата за увеличаване на порционните пари в МО и БА няма да попречат на осигуряването на заплатите на новоназначените военнослужещи.

По повод публикации в медиите относно увеличаване на порционните пари за Министерството на отбраната и Българската армия с 30 лв. месечно на човек от МО уточняват, че от от 1 април до края на годината от бюджета за 2017 г. ще са необходими около 9,8 млн. лв. Тази сума ще бъде осигурена от икономии на разходи за персонал, които се очаква да бъдат около 11 млн. лв.

От началото на 2017 г. са стартирали конкурси за назначаване на 640 военнослужещи. Средствата за техните заплати са заложени в бюджета, гласуван от Народното събрание м.г., и нямат никаква връзка с повишаването на порциона на военнослужещите и цивилните служители. Увеличаването на порционните пари по никакъв начин няма да попречи на изпълнението на планираните разходи за назначаване на новопостъпилите през тази година военнослужещи. Техните заплати са гарантирани, заявяват от военното министерство.

 

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.